TBMM'de bu hafta

Haber Giriş : 20 Mart 2005 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, bu hafta da yoğun bir gündemle çalışacak.

Meclis, 22 Mart Salı günü denetim yapacak. Gündemde biriken sözlü soruların eritilmesi amacıyla geçen haftalarda başlatılan uygulamaya bu hafta da devam edilecek. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, milletvekillerinin kendilerine yönelttiği soruları yanıtlayacak. 3 bakan, 100 soruya yanıt verecek.

Meclis, 2 yasa tasarısının yarım kalan görüşmelerine devam edecek. Polis eğitim merkezleri kurulması ve üniversite mezunu 10 bin yeni polis alınmasını öngören yasa tasarısı ile "Torba Yasa" olarak bilinen bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında Yasa Tasarısı, 23 Mart Çarşamba günü görüşülecek.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun Yürürlük ve Uygulama Şekline İlişkin Yasa Tasarısı ile 1 Nisan'da yürürlüğe girecek olan TCK'da değişiklik içeren teklifin, 24 Mart Perşembe günü Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor.

TBMM'deki ihtisas komisyonları, gündemlerindeki tasarı ve teklifleri görüşecek.

Sporda şiddet, şike, rüşvet ve haksız rekabet iddialarına ilişkin TBMM Araştırma Komisyonu, 22 Mart Salı gününden itibaren Türkiye 1. Süper Lig kulüplerinin yöneticilerini dinleyecek.

Akaryakıt kaçakçılığının ekonomiye, insan ve çevre sağlığına verdiği zararın araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu da çalışmalarını sürdürecek.

tnn

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber