Bakanlığa yürümek isteyen Eğitim-Sen üyeleri ile polis arasında gerginlik

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2010 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da Egitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyeleri sözleşmeli öğretmenlerin atanması için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'e yürüdü. Yürüyüş esnasında önce yol kapatmak isteyen, ardından farklı güzergâhtan bakanlığa yürümek isteyen grupla polis arasında gerginlik yaşandı.

Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 50 kişi, Maltepe köprü altında toplandı. Buradan MEB'e yürümek isteyen grup, önce GMK Bulvarı'nı trafiğe kapatmak istedi. Polis ekipleri, grubun bu girişimine engel olarak, grubun kaldırımı kullanmasını, aksi taktirde eyleme izin vermeyeceğini belirtti. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından grup üyeleri kaldırımdan yürümeyi kabul etti. Eylemciler, "Parasız eğitim parasız sağlık istiyoruz", "Halkın eğitim hakkı var" gibi dövizler taşıdı.

Kortej oluşturan ve Güvenpark'a gelen grup, burada yine polise sıkıntılı anlar yaşandı. Güzergah konusunda polis ile anlaşamayan grup arasında gerginlik yaşandı. Yaklaşık bir saatlik gergin bekleyişin ardından ortak bir karar ile grup üyeleri bakanlık önüne ulaştı. Burada hükümet aleyhine slogan atan grup adına yapılan açıklamada, eğitim sisteminin acil çözüm beklediği ve eğitim hizmetlerinin nitelikli ve sağlıklı yürütülmesini güçleştiren öğretmen açıkları sorununun büyüdüğü öne sürüldü. Açıklamada, "2010 yılı sonu itibariyle atama bekleyen 350 bini aşkın işsiz öğretmen bulunmasına karşın, 6 Aralık'ta yapılacak 30 bin öğretmenin atamasının yetersizliği ortadadır. Yapılması gereken, bir an önce öğretmen açığı kadar öğretmenin kadrolu atanması sağlanmalıdır." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber