Top oynarken buldukları 5 bin lirayı okul müdürüne teslim ettiler

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2010 14:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Eskişehir'de Barbaros İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 6 öğrenci, parkta top oynarken buldukları 3 bin 500 TL ile 1000 doları okul müdürüne teslim etti. Okul müdürü de polis yardımıyla parayı sahibine ulaştırdı. Söz konusu şahsın parayı annesinin ameliyatı için hastaneye giderken düşürdüğü ortaya çıktı. Mili Eğitim Müdürlüğü, çocukları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Merkez Tepebaşı İlçesi Uluönder Mahallesi'nde bulunan Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileri örnek davranışlarıyla takdir topladı. Barbaros İlköğretim Okulu 4/B sınıfı öğrencileri Erdem Açık, Furkan Kalanlar, Fatih Kalanlar, Hüseyin Keser, Yunusemre Aliş ve Kaya Kumsar okullarının yanındaki parkta oyun oynarken bir gözlük kabı içinde 3 bin 500 lira ve 1000 dolar buldu. Oyunlarını yarım bırakan çocuklar buldukları parayı okul müdürü İbrahim Samet Yağcıoğlu'na teslim etti. Müdür Yazıcıoğlu, polis merkezine giderek söz konusu paranın sahibine teslim edilmesini sağladı.

Söz konusu 5 bin TL değerindeki paranın tedavi gören annesinin ameliyatı için harcamak üzere bir vatandaşın borç aldığı para olduğu belirlendi. Paranın sahibi isminin açıklanmasını istemezken çocuklara teşekkür etti.

Altı öğrencinin bu örnek davranışı il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi. Milli Eğitim öğrencilere, üzerinde Eskişehirspor logosu ile Nasreddin Hoca resimleri, içinde ise kırtasiye malzemeleri bulunan birer çanta hediye etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde meydana gelen bu olayı örnek olsun diye açıklamak istediklerini belirten Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, söz konusu 6 öğrenciyi teşekkür etti. Ceylan, şöyle dedi: "Burada iki husus var. Birincisi, öğrencilerin aldıkları eğitim sonunda, asla kendilerine ait olmayan paraya ellerini sürmeden gerekli mercilere ulaştırmalarıdır ki böyle bir erdemi ve fazileti göstermeleridir. İkincisi ise bulunan paranın gerçekten ihtiyacı olan, annesi hastanede ameliyat için bekleyen birine ait olması. İşte bizim yetiştirmek istediğimiz insan tipi bu. Çocukları bu anlamda eğiten aile ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum."

Okul Müdürü Yağcıoğlu da çocuklara ayrıca okul ve okul aile birliği tarafından hediyeler verileceğini kaydetti.

Parayı bulan çocuklar ise çantayı açtıklarında içerisinde para olduğunu görünce tartışıp okul müdürüne götürmeye karar verdiklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber