Yıldız: Enerji dağıtım özelleştirmesinde yıllık hedef tutturulacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2010 12:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yılız, enerji dağıtım özelleştirmesinin bu yılki hedeflerinin yılsonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.

Enerji Bakanı Yıldız, Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulunu makamında kabul etti. Kabulün ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldız, enerji anlaşmaları ve özelleştirme hedefleriyle ilgili bilgi verdi.

Enerji alanında Rusya ile bir sorun yaşanılıp yaşanmadığının sorulması üzerine Bakan Taner Yıldız, "İmzalar atıldıktan sonra iş bitti diyemeyiz. Bunun altını doldurmak lazım." dedi.

Hes, Res, Ges'lere karşı çıkıldığı oranda doğalgaz santrallerinin artacağını belirten Yıldız, bu durumun kendisini memnun etmeyeceğini dile getirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, yarın yapılacak olan dağıtım ihalesi hakkında da şu açıklamalarda bulundu:

"Bu yılki hedefler yılbaşından önce tamamlanmış olacak. Yarınki yapılacak olan ihalede kamuoyunun hiçbir yorum yapamayacağı sürece gidildi. Bu süreci çok önemsiyorum. Kapalı kapılar ardından özellikle AK Parti iktidarı döneminde özelleştirmelerin ne kadar şeffaflaştığını, yolsuzluk olaylarının en aza indiği hatta sıfıra indiği görünüyor. İnşallah Akdenizi, Torosları, ve İstanbul'un Anadolu yakasının elektrik dağıtım özelleştirmesiyle beraber Türkiye'de dağıtım tamamen özelleştirilmiş olacak. Kaçak oranlarının azaldığı, dağıtımın daha iyi yapılacağı bir dönem olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber