Özel yetkili mahkemelerin zorlu mesaisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2010 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Terör ve organize suçlara ilişkin davalara bakmakla görevli Ankara 11. ve 12. Ağır Ceza Mahkemeleri, hem dosya ve sanık sayısı fazla hem de içerikleri yönünden hacimli davalara bakıyor.

21 ilin terör ve organize suçlarına ilişkin davalarına bakan iki mahkemenin çalışanları zorlu bir mesai veriyor.

Her iki mahkemede görülen davalar, nitelikleri gereği hem çok sanıklı, hem de hacimli oluyor.

Buna göre, geçen hafta Salı günü, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 dava görülürken, bu davalarda toplam 7'si tutuklu 195 sanık hakim karşısına çıktı. Söz konusu davalara ilişkin toplam 135 klasör de mahkeme heyeti tarafından incelendi.

Aynı şekilde, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi de geçen hafta Pazartesi günü 9 davanın duruşmasını yaparken, bu davalar kapsamında 36'sı tutuklu 163 sanığı yargıladı. Yine bu davalarla ilgili 118 klasör de mahkeme heyetince gözden geçirildi.

Örneğin, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, BOTAŞ'taki ''yolsuzluk'' iddialarına ilişkin görülen ''Mavi Hat'' davası, 110 klasörden oluşuyor.

Mahkemelerdeki bu yoğunluğun, haftanın diğer günlerinde de yaşandığı belirtildi.

Adliye kaynakları, Ankara 11. ve 12. Ağır Ceza Mahkemelerinin, 21 ilin terör ve organize suçlara ilişkin davalarına bakmakla görevli olduğunu belirterek, iş yoğunluğunun bundan ileri geldiğini kaydetti.

İş yoğunluğunun, diğer bölgelerdeki özel yetkili mahkemelerin de önemli bir sorunu olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber