Bahçeli: Belgeye ihtiyaç yok AKP'yi tanıyoruz/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Aralık 2010 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Wikileaks belgeleriyle ilgili konuşan Bahçeli, 'Biz AKP'yi biliyoruz tanıyoruz. Öğreneceğimiz yeni birşey yok, olmayacak' dedi. İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Osmaniye ve Hatay'da, İçel'de, Mersin'de vatandaşlarımızla bir araya geldik, hasret giderdik. Belediyelerimizin çalışmalarını gördük

Temel atma törenlerini gerçekleştirdik. Bu seyahatlerimizin en önemli sonuç ise halkımızın AKP'den umudu kesmiş olduğudur.

Yalana dayalı AKP politikaları ilgi görmemekte ve karşılık bulmamaktadır. Çiftlerimizin derdi büyümüş, insanımızın cepleri boşalmıştı. İşsiz kalmış kardeşlerimizin yanı ıra, çileli vatandaşlarımızın içler acı hali bizi derinden etkilemiştir.

MHP'YE GÜVEN ARTIYOR

AKP'nin yapacakları bitmiştir. İnancım odur ki, genel seçimlerde aziz milletimiz gerekli cevabı verecektir.

Ziyaretlerimizde MHP'ye karşı sevgi ve güven duygusu bizi yüreklendirmiştir.

BOLLUK BEREKET BİZİMLE GELECEK

AKP gidecek, bolluk ve bereket bizimle gelecektir. Sarsılan kardeşlik bağları tekrar sağlamlaştırılacak

Üç hilalin iktidar olması kriz, kargaşa, işsizlik, terör Allahın izniyle son bulacaktır. Engelliler gününü geride bıraktık. Fotoğraf çekmek, toplantı yapmak engellilerin sorununu gidermemektedir.

Yapılanları küçümsemiyoruz. Asıl engelin bedende veya zihinde değil, akılda olduğunu bilmek gerekmektedir. Engelli kardeşlerimizi en çok üzen ise karşılarına çıkan engellerdir.

Engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmeleri, hayatları devam ettirebilmeleri için sorunlarının ortadan kaldırılması birinci görevimizdir.

ENGELLİLER HAFTASI

Hiç kimse engelli olmayı tercih etmemiştir. Milletimizin eşit ve onurlu fertleri olarak engelli kardeşlerimizin çok değerli katkılar sağlayacağına inanıyorum.

İhtiyaçlarının nelerden ibaret olduğunu takip ediyoruz. Engelliler Günlerini kutluyorum. Bir toplumda müzakere kanallarının açık olması medeni ilişkilerin yürümesini sağlayacaktır.

Elbette siyaset her şeyden önce kararlara katılmayı gerektirmektedir. Türk kadının seçme ve seçilme hakkına dahil olması çok etkili olmuştur.

KAHRAMAN TÜRK KADINLARI

Siyasetin kadınları dışlayan yorumu ortadan kaldırılmıştır. Maalesef yüzyıllar içinde kadınların kollektif bir kimliği oluşmamış sadece çocuk büyütmek ve ev işi yapmaktan başka özellikleri kalmamıştır.

Yüzyıllar önce hükümdar eşi olan Türk kadınının varlığını hepimiz biliyoruz. Başarılar cephede mermi taşıyan, dua çeken, çocuğuna bakan, savaşan, sevgiyi gönlünden eksik etmeyen kadınlarımız sayesinde olmuştur.

Kahraman Türk kadınlarının başarılarını söylemekle bitiremeyiz. Alınan bu hak bir lütuf değildir, mecburi bir sonuçtur. Yeni dönemin siyaset belirleyicileri arasında kadın haklarının büyük bir yeri vardır ve olacaktır.

ÜLKEMİZ ÇIKMAZA SÜRÜKLENDİ

İçeriğinin belirsiz olan siyaset sözleri gerçekleri ters düz etmiştir. Kendini emniyete almak maksadıyla haddini aşmış olan AKP'nin oyunu iyice netleşmiştir. İktidarın şahsiyetsiz, haysiyetsiz siyaseti ülkemizi çıkmaza sürüklemiştir.

Başbakan Erdoğan bir taraftan ülkede barış temellerinde bulunurken, diğer tarafta düşülen tuzağın ibretlik vesikası olmuştur.

BAŞBAKAN MAAŞINDAN BİLE DERT YANDI

Yabancı muhataplara dert yanan, maaşından bile dert yanan bu kişinin nasıl tavizler verdiğini herkes bilmektedir. Başbakan Erdoğan gittiği yabancı ülkelerde değerlendirmelerde fütursuzca konuşmuş, ödülleri kabul etmiştir.

Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı geldiği için eleştirildiğini söylene Başbakan dürüstlükten uzak olduğunu bir kere daha göstermiş. Bu yalan ve iftirayla bulanmış bakış açısı bizim tarafımızdan bellidir

Dışarıda haktan, hukuktan bahseden Başbakan içerde kendisine yapılan muhalefete karşı elinden geleni ardına koymamaktadır

POLİSİN MÜDAHALESİ

Polisin sert müdahalesi gelişmiş bir demokrasinin göstergesi ise, olmaz olsun böyle demokrasi diyeceğiz.

Suç ve suçlunun AKP'den sağladığı güç tolumu kargaşaya itmiştir. Toplumsal yapı yangın yerine dönmüşken, herşey güllük gülistanlık propaganda yapılması milleti aptal yerine koymaktır.

AKP'nin hezeyanı anlaması için etrafa bakınmasına gerek yoktur, her şey ortadadır.

Küresel toplantılarda sırnaşan AKP zihniyeti, konu ülkemize geldiğinde nasıl burun kıvırdığını hepimiz biliyoruz. AKP hükümeti ülkemizin milli konularını kendine yük olarak görmüştür.

Bu kötü ve iğrenç manevralarının ilk olarak biz MHP maruz kaldık. AKP hükümeti kimi tehdit görüyorsa, açık çeki sunmuş ve yabancılara peşkeş çekmiştir.

BELGEYE İHTİYAÇ YOK AKP'Yİ TANIYORUZ

Başbakan Erdoğan hala internet sitesinin yayınlarına itibar etmeyeceğimizi kafasına sokamamıştır

Biz AKP'yi tanıyoruz, biliyoruz. Hiçbir yayın organından öğreneceğimiz hiçbirşey yoktur ve olmayacaktır.

Biz AKP'nin zayıf noktalarından faydalanacak bir siyasi terbiyeden yoksun değiliz, hiç bir zamanda olmayacaktır. Siyasi anlayışımızla da bağdaşmayacaktır. Aynı tutumu AKP'den de görmeyi beklemekteyiz. Başbakan Ortadoğu'da tanınma peşindedir.

İSRAİL'E HEMEN YARDIMA KOŞTU

İsrail'de çıkan orman yangını sonucunda, hemen uçak göndermek ilişkileri kuvvetlendirmek içindir. İsrail karşıtlığı bu kadar yoğunken, ilişkileri birden kuvvetlendirmeye çalışması bize tuhaf gelmiştir

İsrail'e hesap sormaktan bahseden Erdoğan, hemen yardıma koşmuştur. İsrail için sorumsuz, pervasız, yalancı, hileli, hukuk tanımaz diye bahseden Başbakan Erdoğan^dır

Can simidi atan da Erdoğan'dır. Öteki yüzünü gizlemeye yetmeyecektir. Yardım gönderilmesi tabii ki doğrudur. Bizi rahatsız eden tutarsız davranışlarıdır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber