Peşinatsız 100 lira taksitli konutlarda ilk teslimatlar yapıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2010 14:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yoksul vatandaşlar için yaptırılan "hiç peşinatsız, 100 lira taksitli, 45 metrekarelik 1+1 konutların" ilk teslimi yapıldı. Daha önce 'hak belirleme kuraları' çekilerek alıcıları belirlenen 928 konut, Porsuk Spor Salonu'nda yapılan 'kat ve konut belirleme kuraları' çekilerek sahiplerine teslim edildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle yoksullar için yaptırılan ve ilki Eskişehir'de yapılan peşinatsız 100 lira taksitli konutlarda ilk teslimatında heyecanlı dakikalar yaşandı.

TOKİ tarafından Türkiye genelinde yapımına başlanan sosyal yardımlaşma konutları tamamlanarak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Kirasını bile ödeyemeyecek durumda olan insanları kendi evinin sahibi yapan TOKİ, 100 lira taksitli konutlardan alan Eskişehirlilerin yeni yılı kendi evlerinde karşılamaları için teslimatları gerçekleştirdi.

4 bin 728 başvuru arasından kura yöntemiyle belirlenen 928 aile, 7 Eskişehir Porsuk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan 'kat ve konut belirleme kuraları' ile yeni evlerini seçti. Alt gelir grubu vatandaşları sıcak bir yuvaya kavuşturmak için gece gündüz çalışan TOKİ, 2011 bahar aylarında yapacağı teslimleri 6 ay önceye çekerek vatandaşları sevindirdi. Kura çekim töreninde heyecanlı dakikalar yaşandı. Kurada isimlerini duyan vatandaşlar, sevinçlerini birbirlerine sarılarak ve yakınlarına telefonla haber vererek paylaştı. Hatice Akyol adlı vatandaş, yıllardır bodrum katta kirada oturduğunu belirterek, ''Eşim öldü, engelli kızım Ayşe sayesinde ev sahibi olduk. Çok mutluyuz.'' dedi.

Hak sahiplerinden Döndü Er ise "Yıllardır kirada oturuyordum. O kadar mutluyum ki, şimdi bayılacağım.'' diye konuştu.

TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca da Başbakan Erdoğan'ın talimatları ile 81 il, 800 ilçe ve 1827 şantiyede 462 bin 586 konut yapıldığını anımsattı. "Bu kura organizasyonundan sonra kullanıcılarımız sözleşmelerini yapıp arkasından da konutlarını teslim alacaklar." diyen Karaca, şöyle dedi: "Burada şu an projemiz bitmiş durumda. Tüm sosyal donanımlarıyla, çevre düzeniyle, tüm tertibatıyla, kullanıcılarımız burada kurasını çekecek arkasından sözleşmelerini yapıp teslim alacaklar. Bu proje kapsamında yaklaşık 8 bin konut yapılıyor. Eskişehir bunun ilk ayağı. Bunun arkasından diğer 14 projemizin bitimine başlayacağız. Bunların da periyodik olarak kuralarına çekip teslimatını yapacağız. Bu projelerin tesliminden sonra 21.000 konut 46 proje de valiliklerimiz aracılığıyla Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğümüz ile birlikte talepleri alacağız. Hemen 1 -2 ay içersinde valiliklerimiz aracılıyla talepleri toplamaya başlayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber