İstanbul'daki öğrenci olaylarını 2 vali yardımcısı inceliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2010 16:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle buluşması sırasında öğrencilerle polis arasında çıkan olayların 2 vali yardımcısı tarafından incelendiğini söyledi.

Pakistan İslam Cumhuriyeti Başkanı Syed Yusuf Raza Gilani'ye fahri doktora verilme törenine katılmak üzere Marmara Üniversitesi rektörlüğüne gelen Vali Hüseyin Avni Mutlu, programa girmeden önce basın mensuplarının protestocu öğrenciler ve polis arasında çıkan olaylarla ilgili sorularını yanıtladı.

"Yaşanan arbede sırasında bir kadının çocuğunu düşürdüğü ileri sürülüyor bu konuda neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Vali Mutlu, kendisine şuana kadar herhangi bir başvurunun olmadığını, adli makamlara müracaat yapıldığını aktardı. Adli tahkikatın bu manada sürdüğünü ifade eden Mutlu, "Bizim idari tahkikat çerçevesinde adli makama yapılmış olan bu şikayeti de esas almak suretiyle ilgilisine ulaşıp bu konuyla ilgili gerekli bilgileri alırız. Kendisinden de bu konuyla ilgili tüm bilgileri alırız." dedi.

"Başbakan recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek günlerde gençlerle buluşacak. Öğrencilerin eylem yapma ihtimali bulunuyor, konuyla ilgili bir hazırlığınız var mı?" şeklindeki soruya ise Vali, "İstanbul'da çok farklı noktalarda öğrencilerin eylemler ve yürüyüş toplantıları gerçekleşiyor. Bunlardan 2 tanesinde sıkıntı çıktı. Güvenlik güçleriyle öğrenciler arasında sorun çıktı. Farklı 4 nokta daha var ki hiçbir sorun yaşanmadı. Tüm noktalarda hep sıkıntı yaşanmış gibi yansıtmamak gerekiyor. Polis her noktada öğrencilerle çatışmaya girmiş gibi düşünmemek gerekiyor." karşılığını verdi.

Bir gazetecinin içişleri bakanının olayı kendi içerimizde hallederiz sözünün hatırlatılması üzerine Vali Mutlu, soruşturmanın bakanlığın kendi içerisinde yapmış olduğu bir soruşturma olduğunu, bu sözün bu manada söylenmiş olabileceğini aktardı. Mutlu, olayları 2 vali yardımcısı ile kendilerinin de inceleme başlattıklarını ifade ederek, konunun araştırmaya başladıklarını, tüm teferruatla değerlendireceklerini söyledi.

BEŞİKTAŞ-BURSASPOR MAÇI İÇİN BİN 600 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÇALIŞTI

Gazetecilerin Beşiktaş-Bursaspor taraftarları arasında yaşanan olayların hatırlatılması üzerine Vali Hüseyin Avni Mutlu şu karşılığı verdi: "İstanbul her şeyin güzeline layık her yönüyle spor şehri olmasını istiyoruz. Hoşgörünün şehri olmasını istiyoruz. Sportif faaliyetler iki güzide başarılı takımla ilgili böylesine keyifli bir karşılaşmasında. Maç öncesinde yaşanan olaylar hepimizi üzmüştür. Bununla ilgili almış olduğumuz tedbirlerle ilgili bin civarında derbi için kullanırız . Bu maçta bin 600 kişi görevlendirdik. Tüm tedbirlere rağmen bu olaylar yaşandı. Yaralılar olmasına çok üzüldü. Ama olaya karışanlar suç aletleriyle birilikte yakalanması büyük temennimiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber