İstanbul Okul Aile Birliği Başkanları eğitimde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2010 13:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Okul Aile Birliği Başkanları Oryantasyon Programı'nı, 39 ilçede eş zamanlı başlattı.

Yıldız, Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan törendeki konuşmasında, programın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma Geliştirme Birimi ve Marmara Eğitimciler Platformu iş birliğiyle hazırlandığını söyledi.

''Çocuk neredeyse biz oradayız'' felsefesiyle yola çıktıklarını ifade eden Yıldız, okul aile birliği başkanlarının oryantasyon eğitiminin, insan kaynaklarının çok önemli bir unsuru olduğunu belirtti.

Öğrenci nüfusu çoğu ilden ve ülkeden fazla olan İstanbul'da, öğrencilerin ve okulların sorunlarıyla birebir ilgilenmenin zorluğunu vurgulayan Yıldız, bunun için yoğun çaba harcadıklarını, bu noktada başta öğretmenler olmak üzere, okul aile birliği başkanlarına da büyük iş düştüğünü kaydetti.

Yıldız, bu yıl İstanbul genelindeki okullarda büyük bir rotasyona gittiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bazı müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz, yer değişimlerinden dolayı ilk başlarda bize sitem etti fakat değişimler gerçekleştikten sonra bu kararımızın ne kadar isabetli olduğunu gördü. Çünkü bu dışarıdan bize biçilen bir rol değil. Bugün 'astığım astık' şekilde kral gibi davranan okul müdürleri var. Bu, literatürlere 'işletme körlüğü' diye girmiştir. Yani bir süre sonra, bulunduğunuz yerde her şey sıradanlaşıyor ve artık siz olup biteni göremiyorsunuz. Tıpkı çocuklarınız gözünüzün önünde büyürken onu fark edemediğiniz gibi...''

İstanbul genelinde pek çok sorunun bulunduğunu belirten Yıldız, bu sorunları yapısal, fiziki altyapı, insani ilişki sorunları ve öğretmen açıkları olarak sıraladı. Sorunların giderilmesi konusunda bir öncelik sıralaması yaptıklarını kaydeden Yıldız, ''Öğrenci, öğretmen, veli, idareci ve kamuoyundan 8 bin kişinin katılımıyla eğitim danışmanlığı yapan bir firmaya 'Paydaşların Beklenti Analizi' diye bir araştırma yaptırdık. İstanbul'a hizmet ederken bu anketten çıkan sonuçlara göre hareket ediyoruz. Oryantasyon eğitimi de bu anketin bir sonucudur. Biz sizlerle birlikte olmak ve İstanbulumuzu sizlerle birlikte yönetmek istiyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber