Çubukçu: Ücretsiz taşımalı eğitime erkek öğrenciler de dahil edilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2010 16:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ortaöğretim çağındaki kız öğrencilerin ardından erkek öğrencilerin de ikinci yarıyıldan itibaren ücretsiz taşınacağını söyledi.

Bakan Çubukçu, çeşitli okul ve yurt açılışlarına katılmak üzere Erzurum'a geldi. ?Çubukçu, Baba Beni Okula Gönder Kampanyası' kapsamında Aziziye ilçesinde işadamı Erol Üçer tarafından yaptırılan 100 kişilik kız öğrenci yurdunun açılışına katıldı. Çubukçu'yu okula girişte öğrenciler sevgi gösterisiyle karşıladı.

Ardından açılış töreninin yapılacağı alanda yerini alan Bakan Çubukçu'ya Nenehatun Anaokulu öğrencileri Bahar Cinisli, Buğrahan Karagülle, Doğukan Şen çiçek takdim etti. "Büyüyünce ne olmak istiyorsunuz" sorusuna 6 yaşındaki Bahar Cinisli'nin verdiği "kuaför olmak istiyorum" cevabı Bakan Çubukçu'yu güldürdü. Daha sonra İstiklal Marşı okunarak açılış törenine geçildi.

Bazı yazarların da katıldığı açılış programında konuşan işadamı Erol Üçer, yıllardır öğrencilere eğitim mekânları yapmak için uğraş verdiklerini söyledi. Erzurum'da değişik hatıraları bulunduğunu kaydeden Üçer, yaptırdığı yurdun açılışına katılmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Vali Sebahattin Öztürk de ortaöğretimdeki yüzde 80 olan katılım oranının, yakın zamanda yüzde 1007e ulaşmasını ümit ettiklerinin altını çizdi.

Bütçeden en yüksek payı eğitimin aldığını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise kız çocuklarının okullaşmasının hem Türkiye'nin geleceği hem de güçlü aile yapısı adına önemli olduğunu açıkladı.

Kız ve erkek çocukların okullaşma oranı arasındaki farkın yüzde 1'in altına düştüğüne değinen Çubukçu, kadının toplumsal hayata katılımının gelişmiş demokrasilerle paralel ilerlediğini söyledi.

Kadınların toplumsal katılımı adına yasal düzenlemeler yapıldığını anlatan Çubukçu, babaların kız çocuklarını sevmesi ve onlara güvenmesinin başarıyı getirdiğini vurguladı.

İkinci yarıyıldan itibaren erkek öğrencilerin ücretsiz taşımalı eğitime dâhil edileceğini ifade eden Çubukçu, ?Bu yıl eğitime erişemeyen ortaöğretim çağındaki çocuklarımızın eğitme erişmeleri taşıma ücretlerini biz karşılıyoruz. Anayasada gerçekleşen pozitif ayrımcılık kuralından sonra kız öğrencilerin taşınma ve öğle yemek ücretlerini devlet olarak biz karşılıyoruz. İkinci dönem erkek öğrencileri buna dâhil edeceğiz. Çocuklarımızın geleceğe dönük hayallerinden vazgeçmemesini istiyoruz.? dedi. Ardından kız yurdunun açılış kurdelesi kesildi. Odaları da gezen Bakan Çubukçu daha sonra okuldan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber