Öğretmen adayının sınavı geçersiz sayıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Aralık 2010 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selahattin BUDAKOĞLU

BURSA'da oturan, Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) bir gün önce kimliğini kaybeden 24 yaşındaki Emine Baysoy, üniversite diplomasıyla sınava girmek istedi. Salon görevlilerinin, cevap anahtarındaki fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu belirtip tutanak tutarak sınava aldıkları Baysoy, sınav sonucuna baktığında cevap anahtarının değerlendirmeye alınmadığını görünce şoke oldu.

3 yıl önce Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatından mezun olan Emine Baysoy, öğretmen olarak atanmak için KPSS'ye hazırlanmaya başladı. Bir yıl boyunca evinden bile çıkmayarak ders çalışan Baysoy, pazar günü yapılan KPSS'den bir gün önce sınavda istenecek belgeleri hazırlarken nüfus cüzdanın kayıp olduğunu fark etti. Emine Baysoy sınava, hafta sonu olduğu için yenisini çıkartamadığı kimliği yerine üzerinde fotoğrafı bulunan üniversite diploması, çıkış belgesi, tapu senedi gibi bütün belgeleri ile gitti. Sınav görevlileri, belgeleri inceledikten sonra, sınava girecek kişinin gerçekten Emine Baysoy olduğunu, cevap anahtarındaki fotoğrafında kendisine ait olduğunu belirten tutanak hazırlayıp imzalayarak sınava girmesine izin verdi.

Sınavı istediği gibi geçen Emine Baysoy, öğretmen olarak atanmayı beklerken sınav sonuçlarını kontrol için interneti açtığında şoke oldu. Cevap anahtarının değerlendirmeye alınmadığını gören genç kız, hukuki mücadele başlatacağını söyledi. Baysoy, şunları söyledi:

?Kimliğimi kaybedince, koca bir yılım boşa gidecek diye çok korktum. Ağlamaklı oldum. Bütün resimli belgelerimi o gün yanımda getirdim. Sınava sokulunca çok sevinmiştim. Üstelik, cevap anahtarındaki fotoğrafım belgelerdeki fotoğrafın aynısıydı. Tutanak tutuldu ve sınava alındım. Hakkımı hukuk yoluyla arayacağım. Dava açacağım. Başkalarının yaptığı sahtekarlıkların cezasını biz çekiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber