Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki kavgayla ilgili 3 kişi daha gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2010 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Buca ilçesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Dokuzçeşmeler Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan kavgayla ilgili 3 kişi daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, dün Buca'daki DEÜ Dokuzçeşmeler Kampüsü Hukuk Fakültesi binasının girişinde, dün iki öğrenci grubunun kavgasıyla ilgili 3 kişi daha gözaltına alındı.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İzmir İl Başkanı Ö.S'nin de aralarında bulunduğu toplam 12 öğrencinin, işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Bu arada ''Üniversiteler bizimdir, bölücüler defol'' yazılı pankartlar taşıyan bir grup TGB üyesi, İl Emniyet Müdürlüğü Bozyaka Hizmet Binası önünde toplanarak, gözaltındaki arkadaşlarına ''destek eylemi'' yaptı.

Grup adına açıklama yapan Ezgi Sağcan, TGB'nin kurucu topluluklarından Cumhuriyetçi Düşünce Topluluğu olarak Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın katlediliş yıldönümünde düzenleyecekleri etkinliği duyurmak için kampüs içinde masa açtıklarını, bunun üzerine kendilerine ''solcu, özgürlükçü'' diyen bir grup tarafından önce tehdit edildiklerini, sonra ise saldırıya uğradıklarını anlattı.

Saldıranların çoğunun, üniversite dışından olduğunu ve saldırıları sırasında biber gazı kullandıklarını ileri süren Sağcan, ''Masamızı basanlar, Kubilay'ın katilleri değil, efendilerinin uşakları, ABD'nin işbirlikçiliğini yapanlardır. Atatürk gençliği olarak Cumhuriyeti savunma kararlılığımızı, Kubilay'ı savunma kararlılığımızı gösteriyoruz. Bizim derdimiz bu zorbalarla değil, bizim derdimiz ABD emperyalizmiyle. Biz üniversitemizde, kavga, şiddet değil, bilim istiyoruz'' diye konuştu.

Grup, gözaltındaki 4 arkadaşlarının ismini sayıp destek verdiklerini açıkladıktan sonra dağıldı. Açıklama sırasında çevik kuvvet ekipleri, geniş güvenlik önlemi aldı.

Olayla ilgili karşı grubun da okul kampüsünde gözaltındaki arkadaşlarına destek eylemi yaptığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber