TİSK Başkanı: Kıdem tazminatına bir çözüm bulunmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2010 22:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, yüzde 8 büyümelere iş adamlarının hazır olduğunu söyledi. Ancak öncelikle dünyada örneği olmayan kıdem tazminatına bir çözüm bulunmasını isteyen Kutadgobilik, vergi ve sigorta primini zamanında ödeyenlere de teşvik verilmesini talep etti.

TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Hilton Otel'de düzenlenen 24. Genel Kurul'da yaptığı konuşmada Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 8'i büyüme rakamını yakalaması gerektiğini söyledi. "Sadece bu yıl değil, 2011-2012-2013'de de yüzde 8 büyümemiz lazım. Biz kendimizi buna hazırladık." diyen Kudatgobilik, işçilerle bunu başarabilecek kapasiteye sahip olduklarını belirtti.

Sıcak para politikasının eninde sonunda duvara toslayacağını ifade eden TİSK Başkanı, büyümeyi getirecek ekonomik modelin üretim olduğunu vurguladı. Hakiki temeldeki bu çözüme destek olacaklarını kaydeden Kudatgobilik, "Teşvikler 2010 yılında sona eriyor. Yükselen teknolojiler var, nano teknolojiler gibi alanlarda yabancı imalat yatırımlarını Türkiye'ye çekmemiz lazım." diye konuştu.

İşverenlerin ayağında prangalar bulunduğunu anlatan Kutadgobilik, "İşçi kardeşlerimiz kusura bakmasın, kıdem tazminatına bir çözüm bulmamız lazım. Vergisini ve sigortasını zamanında ödeyenlere teşvik vermemiz lazım. Bizim de vergi ve ssk primlerini aksatmadan ödememiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber