Hakim, seks aleminde iddiası

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Aralık 2010 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tamer OSKAY

Sahte belgelerle silah ruhsatı düzenleyen çeteye bir hâkimin de adı karıştı. Hâkim İ.K.'nin, adli işlerinde yardımcı olduğu çete lideri eski polis Okan A'la seks âlemi düzenlediği iddia edildi

Silah ruhsatı çetesinin lideri Okan A.'ın, kendisine adli işlerde yardımcı olduğu ileri sürülen İstanbul'da görevli Hakim İ.K. ile Bakırköy'deki lüks evlerde seks âlemleri düzenledikleri iddia edildi. İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyona, polislikten atılma Okan A.'ın silah ve av silahları satan bir işyerinin de sahibi olması nedeniyle "Av Mevsimi" adı verildi. Telefon takibinde, çete liderinin "Yaşlı Kurt" lakabını taktığı Hâkim İ.K.'ye seks âlemleri sonrasında kızlarla yemek yedikleri restorana karısını da götürmesi üzerine "Ya garsonlar durumu karına söylese ne yapacaksın" diye sitem ettiği tespit edildi. Hâkim İ.K.'nin, silah çetesiyle ortak iş yaptığı suçlamalarının ardından, soruşturmayı yürüten savcı, Adalet Bakanlığı ve HSYK'dan bir müfettiş görevlendirilmesini istedi. Hâkim İ.K.'nin nöbetçi olduğu günlerde, silah çetesinin dosyalarını kapattığı, çeteye sahte silah ruhsatı almak için gerekli evrakı temin ettiği ileri sürüldü.

HÂKİMİN VİLLALARI

Müfettişler, Hâkim İ.K.'nin kapattığı iddia edilen mahkeme dosyalarını incelemeye aldı. Hakim İ.K.'nin İstanbul'un lüks semtlerindeki 3 villası ile Beylikdüzü'nde lüks bir alışveriş merkezinde aldığı ofisi, eşinin yeğeninin kocasının üzerine yaptırdığı iddia edildi. Hakimin mal varlığının yasal yollardan edinip edinmediği de araştırılıyor. Okan A.'ın işyerinde yapılan aramalarda çetenin işleyiş yöntemlerini anlatan bir şema ele geçirildi. Şemanın en üstünde Okan A.'ın fotoğrafı bulunuyor. Yanına "İstanbul Emniyet Müdürü" ve "Talep Müdürlüğü" yazdığı, alt bölümde, "Takip Müdürlüğü" yazdığı, bu müdürlüğün evrak takip işlemlerini yürüttüğü ve "Asayiş Müdürlüğü" bölümünde evrak takibi yapıldığı bilgileri bulundu. Operasyonda ele geçirilen 250 bin lira ile Okan A.'ın hesabında bulunan 5 milyon liraya el konuldu.

İşadamları adına şirket kurmuşlar

Çetenin, silah ruhsatı almak için başvuran bazı kişilerin adına, sahte evrakla şirket kurduğu ya da kuyumcu ve benzeri silah alabilecek işler yapıyormuş gibi gösterdiği belirlendi. Daha sonra denetlenen bu paravan şirketlere milyonlarca liralık vergi cezası kesildiği ortaya çıktı. Adlarına şirket kurulan işadamları, Maliye'nin haciz işlemleriyle şoke oldu, suç duyurusunda bulundu.

Çete lideri O.A. için bin soru

Çete lideri A.'ın polislikten atıldıktan sonra, silah satışı yapan bir işyeri kurduğu ve burada silahın yanı sıra sahte evrakla silah ruhsatı da sağlayarak büyük servet yaptığı öne sürüldü. A. için 400 sayfa tutan bin soru hazırladı. A.'ın ifadesinin de en az bin sayfa olması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber