Vergi denetmenleri ücret adaleti istiyor

Haber Giriş : 22 Mart 2005 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergi denetmenleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından yeniden incelenmek üzere alt komisyona gönderilen Gelir İdaresi Başkanlığı Yasa Tasarısı'nın kendilerini mağdur ettiğini savunarak, tasarının değiştirilmesi için kulis yapıyor.

İstanbul'da yaptıkları protesto gösterilerinin ardından tasarıda değiştirilmesini istedikleri düzenlemeler için bilgi notları hazırlayan denetmenler, özlük haklarının iyileştirilmesinin yanısıra iş yüklerinin hafifletilmesini istiyor. Hazırladıkları çizelgede 2003 yılında hesap uzmanlarının 1917 dosya, hesap uzmanlarının 1241 dosya, gelirler kontrolörlerinin 2682 dosya üzerinde çalıştığını belirten vergi denetmenleri, kendilerinin aynı yıl içinde 47 bin 886 dosya üzerinde çalıştıklarına dikkat çektiler.

Bilgi notunda şu görüşlere yer verildi: "Vergi inceleme elemanları içinde en düşük maaşı almalarına ve vergi incelemelerinin yüzde 90'ını yapmalarına rağmen durumlarında hiçbir iyileştirme yapılmadı. Tasarıda da Hesap Uzmanı, Maliye Müfettişi, Gelirler Kontrolörü ve Defterdarların ek göstergeleri artırılarak maaşları iyileştirilirken, durumları en kötü olan denetmenler için hiçbir iyileştirme yapılmaması. Yani durumu kötü olan iyileştirilmiyor, iyi olan daha da iyi hale getiriliyor."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber