Kar nedeniyle eğitime ara verilen yerler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2010 18:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Elverişsiz hava koşulları bazı il ve ilçelerde eğitime ara verilmesine yol açtı. İşte tatil ilan edilen yerler:

AA - Yoğun kar yağışı nedeniyle Konya'nın yedi ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün (bugün) tatil edildi, 105 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

kar yağışına bağlı olarak Beyşehir, Seydişehir, Derebucak, Yunak, Doğanhisar, Bozkır ve Güneysınır ilçeleri ile Ilgın ilçesine bağlı Gökbudak, Dığrak ve Güneypınar köylerinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün (bugün) tatil edildi.

Bu arada, yoğun kar yağışının etkili olduğu illerden biri olan Konya'da dün 242 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bugün sabah itibariyle bu köy yollarından 107'si ulaşıma açılırken, kapalı olan 135 köyle karayolu ulaşımı sağlanmaya çalışılıyor.

Türkiye'nin coğrafi açıdan en büyük ili olan Konya'da bazı bölgelerde kar yağışı devam ediyor.

KARABÜK'TE EĞİTİME KAR ENGELİ

KARABÜK (İHA) - Yoğun kar yağışı nedeniyle Karabük'ün Ovacık ilçesinde okullar bugün tatil edildi. Karabük'te, Cumartesi gününden beri etkili olan ve kalınlığı 60 santimetreye ulaşan kar sebebiyle Ovacık ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.

Karabük genelinde kapalı bulunan 35 köy yolunun ulaşıma açılması için de çalışmalar sürüyor. Dün akşam itibari ile 74 köy yolu ulaşıma açıldı. Karabük merkeze bağlı 4, Ovacık 18, Eskipazar 8, Yenice 2 ve Eflani ilçesinde 3 köy yolu olmak üzere 35 köy yolu ulaşıma kapalı. Yolları açma çalışmaları devam ediyor.

NİĞDE'DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

AA - Niğde'de kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 4 ilçede eğitime bugün ve yarın ara verildi.

İl Sağlık Kurulu'ndan yapılan açıklamada, il merkezi, merkeze bağlı belde ve köylerle tüm ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime verildiği hatırlatıldı.

Olumsuz hava koşullarının sürdüğü belirtilen açıklamada, ilçe milli eğitim müdürlükleriyle yapılan görüşmenin ardından il merkeziyle bağlı belde ve köylerle Altunhisar, Bor, Çamardı ve Çiftlik ilçelerindeki okullarda yarın da eğitim yapılmayacağı bildirildi.

Kar yağışının yoğun olarak etkili olmadığı Ulukışla ilçesinde ise eğitime yarın başlanacağı kaydedildi.

HAVZA VE VEZİRKÖPRÜ'DE EĞİTİME YARIN DA ARA VERİLDİ

AA - Samsun'da kar yağışının etkili olduğu Havza ve Vezirköprü ilçelerinde eğitime yarın da ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesi nedeniyle Havza ve Vezirköprü ilçelerinde bugün eğitime ara verildiği hatırlatıldı.

Olumsuz hava şartlarının devam ettiği belirtilen açıklamada, Havza ve Vezirköprü ilçelerinde yarın da eğitim yapılmayacağı bildirildi.

PÜTÜRGE'DE EĞİTİME KAR MOLASI

AA - Malatya'nın Pütürge ilçesinde etkili olan kar yağışının elektrik hatlarında hasara yol açması üzerine nedeniyle ilçede ve bağlı köylerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime iki gün ara verildi.

Kubbe Dağı mevkisinde elektrik hatlarında meydana gelen hasarın ardından Pütürge ilçesi ve ilçeye bağlı 72 köy karanlıkta kaldı.

Pütürge Kaymakamı Fatih Çelikkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kubbe Dağında incelemelerde bulunduğunu, kar yağışının halen etkili olduğu bölgede TEDAŞ ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Kar yağışının yol açtığı elektrik kesintisi nedeniyle ilçe merkezinde ve köylerde üç günden beri elektrik olmadığına işaret eden Çelikkaya, ''Kar yağışının yol açtığı hasar nedeniyle üç günden beri ilçe ve köylere elektrik verilemiyor, ilçedeki ilk ve orta dereceli okullar iki gün tatil edildi. Elektrik olmadığı için kaloriferlerin de çalışmayacağını göz önüne alarak böyle bir karar aldık'' dedi.

KEPSUT'TA EĞİTİME BİR GÜN ARA

AA - Balıkesir'in Kepsut ilçesinde 3 gündür yaşanan elektrik kesintisi sona erdi. Ancak sıkıntının tam anlamıyla giderilememesi ve kötü hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Kepsut'ta, kar yağışı ve rüzgarın etkisiyle elektrik direklerinin devrilmesi sonucu yaşanan elektrik sıkıntısı giderildi.

İlçeye elektrik verilmesine karşın yaşanan sorunun tam anlamıyla çözülememesi ve ağır kış şartları göz önünde bulundurularak 14 Aralık Salı günü de Kepsut merkez ve bağlı köylerinde eğitime ara verildiği bildirildi.

Kepsut'a bağlı köylerde bugün de eğitim yapılamamıştı.


Ülke genelinde bazı illerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

TRT - Samsun'un Asarcık ve Kavak ilçelerinde okullar 2 günlüğüne tatil edilirken Havza ve Vezirköprü ilçelerinde ise 1 günlük tatil kararı alındı.

Konya'nın Beyşehir, Bozkır, Doğanhisar ve Derebucak ilçeleri; Karaman'ın Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçeleri, Denizli'nin Serinhisar, Güney, Baklan, Çal ve Akköy ilçeleri, Afyonkarahisar'a bağlı Emirdağ ve Bayat ilçeleri,Tokat'ın Niksar ilçesi, Balıkesir'in Kepsut ilçesi, Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde eğitime bir gün ara verildi.

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesi ve Eskişehir'de taşımalı eğitim veren okullar, Niğde'de ise Çamardı ilçesi hariç tüm ilçelerde eğitim bir gün yapılamayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber