TBMM'ye gıda güvenliği belgesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2010 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi aldı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, belgenin büyütülmüş halini TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e sundu.

TBMM Başkanı Şahin, Meclis'teki törende yaptığı konuşmada, belgenin zorlu bir çalışma döneminin ardından elde edilebildiğinin altını çizdi. Şahin, Meclis'in reform niteliğindeki yasal düzenlemelerle yeniliğin öncüsü olduğunu ve değişimin de öncüsü olmaya devam edeceğini söyledi.

2006 yılında ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alındığını hatırlatan Şahin, yapılan denetimler sonucunda Meclis'teki mutfakların uluslararası standartlara sahip olduğunun görülerek bu belgenin verildiğini kaydetti. Şahin, "Bu belgeyi almakla iş bitmiyor. Daha titiz, hassas davranmak gerekiyor, sorumluluklarınız artıyor.'' dedi.

Bakan Ergün ise insanlığın başlangıcından bu yana önemini kaybetmeden tartışılan konuların başında gıda temini ve ticaretin geldiğini belirtti. Bakan Ergün, TSE'nin, rekabet gücünü artırmak, ulusal ve uluslararası ticareti kolaylaştırmak, hayat kalitesini yükseltmek için standardizasyon uygunluk değerlendirme, deney ve kalibrasyon faaliyetlerini, tarafsız, bağımsız, etkin ve güvenilir şekilde sürdürdüğünü ifade etti.

TSE'nin bu faaliyetlerinin, kamunun ve özel sektörün üretim, hizmet kalitesini artıran, rekabet gücünü ileriye taşıyan önemli bir rol oynadığına söyleyen Ergün, TSE'nin verdiği kalite yönetim sistem belgelerinden birinin de Meclis'in bugün aldığı TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi olduğunu kaydetti. Bakan Ergün, bu sistemin, gıda sektöründe uluslararası geçerliliği olan, gıda güvenliğiyle ilgili sıkıntılar çıkmadan önce önlem almayı ve bu sıkıntıları bertaraf etmeyi sağlayan bir gıda kontrol sistemi olduğunu dile getirdi. Meclis'in Gıda Güvenliği Yönetim Sistem Belgesi alarak, restoranlarında daha güvenli ve kaliteli yemek hizmeti vermeye başladığını kaydeden Ergün, böylece Meclis'in, her konuda olduğu gibi sistem belgelendirme faaliyetlerinin benimsenmesi ve uygulanmasında tüm kamu, kurum ve kuruluşları ile özel sektöre öncülük ettiğini, örnek olduğunu belirtti.

TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil kişilerin, sağlıklı ve güvenli gıda tüketebilmesinin en temel insan hakları arasında yer aldığına işaret ederek, bugün gıda güvenliğinin, Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel sorunlar arasında gösterdiği bir konu haline dönüştüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından, Bakan Ergün, TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Belgesi'nin büyütülmüş halini TBMM Başkanı Şahin'e sundu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılımıyla belge bayraklarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Şahin, son olarak kürsünün yanına getirilen kütüğe belgeyi temsil eden plakayı çaktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber