Erdoğan'dan jet yanıt: Gene çaktın, o hapiste

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Aralık 2010 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile ilgili iddiasına anında yanıt verdi.

Asıl Özhaseki'nin yolsuzluk gerekçesiyle yaptığı suç duyurusu üzerine Hacı Ali Hamurcu'nun mahkum olduğunu belirten Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na ?Gene çaktın, devamlı yaptığın bu? dedi. Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeler sürerken, Kayserili Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın telefonla görüştüğü Özhaseki'den aldığı bilgileri paylaşan Erdoğan şunları söyledi: ?Bu şikâyeti AK Partili belediye başkanı yapmıştır. 20 gün sonra kişi yakalanmış ve savcılık tarafından üç defa ifadesi alınmıştır. Birincisi 16, ikincisi 13, üçüncüsü 3 sayfadan ibarettir. Kaybolan bir ifade yoktur. Yargılama iki yıl sürmüş ve adı geçen kişi 6 yıl 14 gün hapse mahkûm olmuş, bunu da Yargıtay onaylamıştır. Şu anda da hapiste bu zat.?

?Elinde aslı astarı olmayan belgeleri sallayanları çok gördük? diyerek Kılıçdaroğlu'nun daha önce de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la ilgili iddialar ortaya attığını anımsatan Erdoğan, ?Dokunulmazlığı yok, yargıya götürseydin de yargılansaydı? dedi. Kılıçdaroğlu'nun, ?yargılanıyor? demesi üzerine de Erdoğan, ?Bulamayacaksın, bugüne kadar açtığın dosyaların içi boş çıktı? diye konuştu.

Sesimi sadece millet keser

Erdoğan, muhalefet sıralarından yükselen tepkilere de, ?Bağırmakla çağırmakla sesimi kesemezsiniz, benim sesimi bu ülkede sadece millet keser, milletin dışında kimse kesemez? diye karşılık verdi. Kılıçdaroğlu'nun fakirlere her ay 600 lira maaş bağlayacağı sözlerini de anımsatan Erdoğan, ?CHP'nin Genel Başkanı oldunuz. Partinizden olan İzmir Belediye Başkanı bütün fakirlere versin, hadi yap. Bekâra karı boşamak kolay. Senin belediye başkanın, yap. Gerçekçi olacağız? dedi.

Arınç: Yakup Erikel'i tanırım

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili, ?Doğrusu, Sayın Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından bir şey anlamadım. Yakup Erikel'i tanırım, avukatlığımı yapmıştır. Ama sanıyorum Sayın Kılıçdaroğlu şu hataya düşüyor, Yusuf Erikel adlı bir avukatın bazı olaylara karıştığı gerekçesiyle Silivri'de yargılanacağına yönelik bir haber vardı. Yusuf Erikel ile hiçbir ilgim yoktur? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber