Ak Partinin nöbetçi kanun teklifçisi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Aralık 2010 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Torba Yasa dendiği zaman akla ilk gelen isim AKP Milletvekili Veysi Kaynak. Sadece bu yıl 8 yasada imzası var

AKP'DE son dönemde 'verdiği yasa teklifleriyle' tartışmaların odağına yerleşen vekillerden biri Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak oldu. Kamuoyunda eleştiri toplayan yasa teklifleri, hep onun imzasıyla TBMM'ye taşındı.

Kaynak, 2010 yılında 12 yasa teklifi verdi. Muhalefetin tespitine göre, şu ana kadar verdiği 22 yasa teklifinden 14'ü yasalaşmış durumda.

'HÜKÜMET ADINA YAPIYOR'

MHP'li Ali Uzunırmak, hükümetin çekinceleri nedeniyle sahiplenemediği yasal düzenlemeleri, 'teklif olarak getirdiğini' savundu. Uzunırmak, 'Ben bunu bir dolanma yolu olarak görüyorum ve bunun parlamento anlayışına bir teamül olarak girmemesi gerektiği kanaatini taşıyorum' dedi. 600 yasa teklifinin beklediğine işaret eden Uzunırmak, Veysi Kaynak imzalı tekliflerin ise hemen görüşülmesini eleştirdi.

YÜZDE 43'Ü YASALAŞTI

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kaynak'ın verdiği 22 yasa teklifinden 14'ünün yasalaştığını vurguladı. İnce, hükümetin TBMM'ye 900 küsur kanun tasarısı sevk ettiğini, bunun yasalaşma oranının yüzde 34 olduğunu vurguladı. İnce, Veysi Kaynak'ın kanun tekliflerinin yasalaşma oranının ise yüzde 63 olduğunu belirtti.

'Hayır' 'Evet'i geçince

REFERANDUMDA 'Hayır' oyları 'Evet' oylarından fazla çıkarsa istifa ederim' diyen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak sözünü tutup il yönetim kurulu üyeleriyle istifa etti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, 'Yaptığımız değerlendirme sonucu Kabak'ın istifa kararı almasının doğru olacağını kendisiyle paylaştık'' dedi. Ömür Kabak ise 12 Eylül gecesi istifasını Erdem'e sunduğunu anımsatarak, 'Değerlendirme sürecinde Genel Merkez'e benimle ilgili bazı iddialar gitmiş. Benden istifa beklendiği söylendi. Nedeni benim talebim mi başka mı bilmiyorum' dedi.

'GURUR DUYUYORUM'

VEYSİ Kaynak ise Genel Kurul'da verdiği cevapta kendisine yönelik 'Nöbetçi vekil' eleştirilerine işaret ederek, 'Eğer milli irade adına bana bir nöbet düşüyorsa ben bundan gurur duyarım' dedi. Kaynak, verdiği yasa tekliflerinin yasalaşmasının da kendisine olan güveni gösterdiğini kaydetti.

Ebru TOKTAR ÇEKİÇ / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber