Doğu'da kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2010 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.

Bölge illerinden Erzurum'da 169, Bingöl'de 21 ve Muş'ta 6 olmak üzere toplam 196 köy yolu, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerden durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor.

Erzurum'da son 24 saat içinde 2'si çocuk olmak üzere 3 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Kent merkezlerinde de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, yapılan son ölçümlere göre kar kalınlıkları Erzurum'da 5, Ardahan'da 4 ve Ağrı'da 1 santimetre olarak belirlendi.

Kar yağışıyla birlikte buzlanma olayının görüldüğü kent merkezlerinde, belediye ekipleri kar ve buzla mücadele çalışması yapıyor.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bölgede aralıklarla etkisini sürdürmesini beklediklerini bildirdi.

Gece hava sıcaklıkları, Erzurum'da eksi 10, Kars'ta eksi 8, Ardahan'da eksi 7, Ağrı ve Iğdır'da eksi 2 ve Erzincan'da 0 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Erzurum, Kars ve Ağrı'da 0, Ardahan'da 3, Erzincan'da 6 ve Iğdır'da 10 derece olması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber