Köy okulunun odunluğunu sınıfa çevirdi!/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Aralık 2010 18:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muş'un Varto İlçesi'ne bağlı Dutözü Köyü'ne ana sınıfı öğretmeni olarak atanan Selma Memeoğlu, yer yokluğundan çareyi okulun odunluğunu sınıfa dönüştürdü.

2 derslikli ve 2 öğretmenli okulun odunluğunu boşaltıp temizleyen, ardından da boyayıp süsleyerek 3 dersliğe çıkaran Selma Memeoğlu'nun 10 öğrencisi bulunuyor.

Balıkesir'in Gönen İlçesi'nden gelen 30 yaşındaki Selma Memeoğlu, ilk atandığı yer olan Varto'nun Dutözü Köyü'ne severek geldiğini söyledi.

Geçen eylül ayında geldiği köy okulunda iki sınıf bulunduğunu anımsatan Selma Memeoğlu, "Ana sınıfı olmayan okula ana sınıfı öğretmeni olarak atandım. Bu durumu sorun yapmayıp çözüm üretmek istedim. En uygun yer, odunluk olarak kullanılan yerdi. Onarım ve boyasını yapıp odunluğu sınıfa çevirdim. Kent merkezine gidip ana sınıfı çocuklarına lazım olacak araç ve gereçleri temin ettim. Sınıfı oluşturduktan sonra köyde aileleri dolaşıp okul öncesi eğitimin yararlarını anlattım ve 10 öğrenciyi okula kazandırdım. Böylece okulun öğrenci sayısı 64'e çıktı. Önümüzdeki yıl sınıf yetersiz kalacağı için yeni bir sınıf inşaatı başlatabilirim" diye konuştu.

Selma Memeoğlu sayesinde 10 çocuğun ana sınıfına başladığını belirten Dutözü Köyü Muhtarı Ahmet Ataç, özverili çalışmalarından dolayı öğretmeni kutladı. Öğrenci velilerinden Ali Yılmaz, "Köye ana sınıfı öğretmeni geldi; ama ana sınıfı yoktu. Köyün erkekleri o zaman tarlada çalıştığı için öğretmen okulun odunluğunu onararak sınıf yaptı. Selma öğretmeni çok sevdik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber