Psikolojik danışmanlar İzmir'de eylem yaptı

Haber Giriş : 22 Mart 2005 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik öğrencileri, okul psikolojik danışmanlarının okullardan alınıp, Rehberlik Araştırma Merkezleri'nde toplanması kararını protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Konak Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 kişi, "Hükümet akıllı ol", "Bizlere haksızlık yapamazsınız" pankart ve sloganlarıyla psikolojik danışmanlarının okullardan alınmasını protesto etti.

Grup adına bir konuşma yapan Serkan Külünk, "Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, rehberlik hizmetlerinin yeniden yapılandırılması için, psikolojik danışmanlarının kadrolarının okullardan alınarak, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri'nde (RAM) görevlendirileceğini açıkladı. Günümüzde psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri, öğrencilerin toplumda daha sağlıklı birer birey olmak için tercih ettikleri, bunun yanı sıra ailelerin ve öğretmenlerin de ulaşmak ve yararlanmak istedikleri bir hizmet haline gelmiştir. Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerinin etkinliliğinin artmasına, yaygınlaştırılmasına, yerelleştirilmesine ve bu hizmetlerin olabildiğince hizmeti görenlere taşınmasına doğru bir gelişim vardır. Bu bağlamda, hizmetleri genel bir merkez ya da merkezlerde toplamak çağdaş gelişimlerin tersine bir yöndür" dedi.

Kadroların ellerinden alınmasının yanlış olduğunu söyleyen Külünk, "Psikolojik danışman adayları olarak ülkemizin geleceğini oluşturan gençlere hizmet verme olanağını bulduğumuz okul psikolojik danışmanı kadrolarının elimizden alınmasına karşıyız" diyerek, eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber