'Diyanet İşleri Teşkilatı'nda çalışanlar için geçerlidir' şerhi AİHM yolunda

Haber Giriş : 22 Mart 2005 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diplomalarına "Diyanet İşleri Teşkilatı'nda çalışanlar için geçerlidir" yazılan ilahiyat fakültesi mezunları AİHM'e gidecek

Diyanet-Sen, Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi`nden mezun olanların diplomalarına ``Diyanet İşleri Teşkilatı`nda ya da din hizmetleri sınıfında çalışanlar için geçerlidir`` şerhinin konulmasını yeniden gündeme getiren yargı kararını temyize taşıyacak, iç hukuk yollarının tükenmesi durumunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne (AİHM) başvuracak.

Diyanet-Sen`den yapılan açıklamada, söz konusu şerhin kaldırılması için sendika olarak dava açıldığı ve Eskişehir İdare Mahkemesi`nin şerhin kaldırılmasına yönelik karar aldığı bildirildi. Ancak üniversitenin kararı temyiz ettiği kaydedilen açıklamada, Diyanet-Sen lehine verilen kararın bozulduğu ifade edildi. Açıklamada, ``Eskişehir İdare Mahkemesi ya eski kararında ısrar edecek, direnecek ya da bozma kararına uyarak şerh yazılmasında hukuka aykırılık olmadığına karar verecektir`` denildi.

Anadolu Üniversitesi`nin şerhsiz verilen diplomaların iadesini istediğine işaret edilen açıklamada, Eskişehir İdare Mahkemesi`nin yeniden vereceği karara kadar diplomaların iadesine gerek olmadığı savunuldu.

Açıklamada, ``Ayrıca, Eskişehir İdare Mahkemesi`nin bu bozma üzerine yeniden vereceği karar aleyhimize olduğu takdirde tarafımızdan yine temyiz edilecektir. İç hukuk yollarında olumlu bir netice elde edemediğimiz takdirde de konu sendikamız tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne taşınarak konunun sonuna kadar takipçisi olunacaktır`` denildi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber