Ehliyet harç parası Meclis'te

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2010 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, harç parasının yüksek olmasından dolayı sürücü adaylarının kursu başarıyla bitirmiş olmasına rağmen ehliyetini alamadıklarını bildirdi.

Tankut, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in cevaplaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde, "Ülkemizde milyonlarca insanın, gerek özel ihtiyaçtan dolayı gerekse iş bulabilme amacıyla başta otomobil olmak üzere dolmuş, otobüs, kamyon ve iş makinesi gibi araçları kullanabilmek için ehliyete sahip olması gerekmektedir. Ancak harç paralarının yüksek olmasından dolayı bugün on binlerce vatandaşımız, sürücü kurslarındaki derslere girerek sınavı geçmesine ve hak etmesine rağmen ehliyetini alamamaktadır" dedi. Şu anda A2 ehliyeti için 77, B sınıf ehliyet için 234, C-D-E-G sınıfı ehliyetlerinin her biri için de 390 TL harç ve ilave olarak 63 TL ehliyet kart parası ödendiğini bu yüzden ehliyetlerin trafik tescil şube müdürlüklerinde beklediğini belirten Tankut, şöyle devam etti:

"Dahası, bu fiyatların 2011 yılından itibaren artırıldığını da belirtmek isterim. Ayrıca, hak edilen ama iki ay içinde alınmayan ehliyetler için tekrar sabıka kaydı, sağlık raporu gibi yeni bürokratik işlem ve masraflara yeniden başlanması, vatandaşımızın çilesini artırmaktadır"

Yılmaz Tankut şunları kaydetti:

"Hükümetin uygulamaya koyduğu ve ?seçime dönük yatırım' olarak algılanan kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması sağlanırken, diğer taraftan araç ve iş makinesi kullanmak için şart olan çoğu iş bulabilme umuduyla talep edilen ehliyet için yüksek harçlar alınması, böylece on binlerce insanın önüne engel çıkarılması büyük bir tezat olmaktadır. Dolayısıyla söz konusu uygulamanın gözden geçirilerek, ehliyet için istenen harçların ödenebilir seviyelere çekilmesi gerektiği kanaatini taşımaktayım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber