Sahte kimlikle 1 milyon liralık kredi çekmişler

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Aralık 2010 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonla sahte kimlik ve belgelerle bankalardan kredi çeken aralarında 1 polisin de bulunduğu 11 kişilik çeteyi çökertti.

5 ay önce Zongludak'ın Ereğli İlçesi'ne gelen şebeke üyeleri, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (Erdemir) çalışan bir kişinin adına düzenledikleri sahte kimlik ve belgelerle 2 banka şubesine kredi başvurusunda bulundu.

Bankalardan birinde çalışan görevli, Erdemir'de çalıştığına dair belge istediği kişinin hareketlerinden şüphelenerek polise ihbarda bulundu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, kimliğini belirlediği kaçan kişiyi takibe aldı.

Yaklaşık 5 ay süren çalışmanın ardından polis, cuma sabahı İstanbul, Ankara, Yalova ve Mardin'de belirlediği adreslere eş zamanlı baskın düzenledi.

Operasyonda, aralarında 1 polis ve 1 Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanının da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şebeke üyelerinin, bugüne kadar İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Kayseri, Samsun, Gaziantep, Isparta, Düzce ve Zonguldak'ta 43 kişi adına düzenledikleri sahte kimlik ve belgelerle bankalardan kredi çektikleri belirlendi.

Yaklaşık 1 milyon TL kredi çekerek 43 kişiyi mağdur ettikleri saptanan polis memuru Ö.İ. ile Y.T., S.S., B.D., S.D., E.K., S.C., E.D., A.S., E.Ç. ve M.T., 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak ve nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

12 klasör tutanak, ele geçirilen çok sayıda sahte kimlik ve belgeler de adli makamlara teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber