Korsan GSM şirketi operasyonu/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Aralık 2010 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lisanslı GSM şirketlerinin sistemlerini kullanarak yurtdışı görüşmelerini kurdukları sistemle internet üzerinden korsan olarak sağlayıp haksız kazanç elde eden 4 kişilik şebeke çökertildi.

Lisanslı olan GSM operatörler şirketlerinin şikayeti üzerine harekete geçen Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, projeli bir çalışma başlattı. 9 ay süren teknik takibin ardından 16 Aralık 2010'da İstanbul ve Kocaeli'nde tespit edilen adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda çetenin elebaşı Hasan Kıvanç T.'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Ataşehir'deki villada ve diğer işyerlerinde yapılan aramalarda, 1 kabinet cihazı, kabinet cihazında kullanılmak üzere 7 gateway elektronik cihaz, 1 server, 1 swich cihaz, 35 anten, 7 bin 755 SİM kart, 101 mobil telefon, 1 hard disk ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların yurtdışındaki bir şirketin temsilcisiymiş gibi şirket kurdukları ortaya çıktı. Geliştirdikleri sistem sayesinde yurtdışıyla yapılan telefon görüşmelerini konuşanların haberi olmadan internet üzerinden gerçekleştirdiği belirtildi. Bunu yaparken de Türkiye'deki GSM operatörlerinin sistemlerini kaçak olarak kullandığı öğrenildi. Şebekenin bu yolla yaklaşık 1 milyon TL haksız kazanç elde ettiği öne sürüldü. Emniyette işlemleri tamamlanan 4 zanlı adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber