ASKİ: Şebeke suyu dünya standartlarında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2010 23:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, başkentin belli bölgelerinden geçen ay alınan su numunelerinde yapılan analizler sonucunda kentin içme suyunun Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) standartlarına uygun olduğunun saptandığını bildirdi.

Kılıç, başkentin dört bir tarafından aldıkları su numunelerinin günlük analizlerini yaparak, suyun kalitesini kontrol altında tuttuklarını ifade etti.

Musluklardan akan suyun temiz, kaliteli, içilebilir ve DSÖ'nün de öngördüğü parametrelere uygun olduğunu belirtti.

Kentin 1040 noktasından alınan su numunelerinin fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizlerinin sürekli yapıldığını kaydeden Kılıç, şu bilgileri verdi:

''Başkentli abonelere sesleniyorum: Musluklarınızdan akan suyu tereddüt etmeden rahatlıkla tüketebilirsiniz. Başkentin içme suyu gereksinimi karşılarken, suyu, temiz ve sağlıklı bir şekilde kullanıma sunmak için büyük titizlikle çalışıyoruz. Suyu kaynağından aldığımız noktadan başlayarak, arıtılması ve şehir şebekesine verilmesine kadar her aşamasında ayrı testlere tabi tutarak, hijyenik bir şekilde musluklardan akmasını sağlıyoruz.''

ASKİ ve Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığınca, kasım süresince Ankara'nın çeşitli bölgelerinden su numuneleri alındığını, numunelerin analizlerini akredite olmuş laboratuvarlarda yaptırdıklarını belirtti.

Kılıç, geçen ay yapılan analizler sonucunda Ankara'nın içme suyunun DSÖ standartlarına uygun olduğunu saptadıklarının altını çizerek, analizlerin Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığına bağlı Su Kalite Kontrol Şube laboratuvarlarında DSÖ ve Avrupa Birliği standartları göz önüne alınarak yapıldığını vurguladı.

Kılıç, açıklamada ''1-30 Kasımda raporlaştırılan su analiz sonuçlarına göre, başkentliler, musluklarından akan suyu güven içinde tükettiler. 1040 odak noktası, İvedik ve Pursaklar Arıtma Tesisleri çıkışından alınan su numunelerinde yapılan fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik kontrollerin tamamının TSE'ye uygunluğu bir kez daha kanıtlandı'' ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber