Belediye baskınında ülkücü iddiası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Aralık 2010 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da 5 belediye personelinin dövüldüğü MHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi'nin basılması olayının faillerinin ?Ülkücü' olduğu belirlendi. Olayın nedeninin ise büfe yeri sözünün yerine getirilmemesi olduğu iddia edildi.

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Adana polisi, dün saat 13.30 sıralarında Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu, Ulaşım Dairesi Güvenlik Koordinatörü Zafer Aslan ile 3 belediye personelini döven 20 kadar sardırgandan 4'ünün kimliğini belirleyip, gözaltına aldı. Yakalanan şüpheliler arasında Seyhan Ülkü Ocağı Başkanı Gencay Çelik ve Yüreğir Ülkü Ocağı Başkanı Gürhan Kütük'ün de olduğu belirtildi.

Şüphelilerin ifadelerinde kendilerine büfe yeri sözü verildiğini ancak bu sözün tutulmadığını, Kenan Gündoğdu ile konuşmak için belediyeye gittiklerini, tartışmanın büyümesi nedeniyle olayın yaşandığını söyledikleri öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, baskında yer alan ve kimlikleri belirlenen 10 kadar kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, Yüreğir İlçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndaki üst geçite asılan MHP'li Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın fotoğrafı ile kent dinamiklerini bütünleştirmek amacıyla söylediği ?Ortak Akıl Ortak Başarı' sloganının yazılı olduğu pankart kimliği belirsiz kişilerce yırtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber