İFP'li personelin özlük hakları değişiyor

Haber Giriş : 23 Mart 2005 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, yeni özelleştirme yasa taslağı ile birlikte kamu payı yüzde 15'in altındaki iştirak hisselerinde birden fazla teklif şartının aranmayacağını açıkladı. Kilci, yeni düzenlemede çok büyük değişiklikler olmadığını belirtti.

Düzenlemenin özelleştirmenin önünü açmak gibi bir amacı bulunmadığını vurgulayan Kilci, özelleştirmede ciddi bir yasal sorun olmadığını, dava açılıyor diye ciddi bir yasal sorun var izlenimi yaratmanın yanlış olduğunu kaydetti.

Özelleştirme yöntemleri, değer tespiti ve ihale yöntemlerini düzenleyen maddede birden fazla teklif alınması şartı olduğunu hatırlatan Kilci, yeni düzenleme ile kamu payı yüzde 15'in altındaki iştirak hisselerinde birden fazla teklif aranmayacağını söyledi.

Yeni düzenleme ile özellikle engellilerin statüsündeki bazı hükümlere de açıklık getirildiğini de anlatan Kilci, "Engellilerin işten çıkarılmasına ilişkin engelleyici bir hüküm yoktu, işten çıkardıklarında ne olacağına ilişkin açıklık yoktu, bunu getiriyoruz" dedi.

Nakle tabi personelin özlük haklarına ilişkin maddenin yeni tasarının en geniş maddelerinden biri olduğunu vurgulayan Kilci, bu maddede yapılacak değişikliğin Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın görüşlerinin alınmasının ardından netleşeceğini vurguladı.

Kilci, Petkim'de halka arz fiyatının kesin talebin ardından belirleneceğini bildirdi. Telekom ihalesinde bir sorun bulunmadığını belirten Kilci, ön yeterlilik alanların bilgi odasına (data room) alınma işlemlerini devam ettiğini belirtti ve bilgi odası sürecinde bir uzatma olmayacağını ifade etti.

TNN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber