Torba tasarıdaki son değişiklikler

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Aralık 2010 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Uğur BECERİKLİ

TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu, Torba Tasarı ile ilgili görüşmeleri tamamladı. "Haberal düzenlemesi" olarak bilinen düzenleme torbadan çıkarıldı. Ana Komisyon'a çalışmadaki bazı değişiklikler ve eklemeler şöyle:

Kamuoyunda "Haberal Düzenlemesi" olarak bilinen, hakim ve savcılara verdikleri kararlar, soruşturmalar nedeniyle tazminat davası açılmasını ortadan kaldıran düzenleme Torba Tasarı'dan çıkarıldı. Muhalefetin çabalarıyla çıkarılan maddenin Ana Komisyon'nda yeniden eklenmesi gündemde. AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "Tamamen Tasarı'dan çıkarılmadı. Arkadaşlarımız geri çekti ancak Ana Komisyona bıraktı. Orada gündeme gelecek" dedi.

Öğrenci affı kabul edildi. 12 Eylül 1980'den bugüne dek çeşitli nedenlerle üniversitelerden uzaklaştırılanlar, atılanlar, dilekçe vererek geri dönebilecekler.

Bir çok kamu alacağının yeniden yapılandırmasına ilişkin hükümler tasarıda kaldı.

Tam Gün Yasası'nın, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 4 maddesi de tasarıya eklendi.

Belediyelerin ve özel idarelerin fazla personelini kamu kurumlarına aktarabilmesine ilişkin madde tasarıya eklendi.

YAŞ mağdurlarına iadei itibar ve darbe mağdurlarına emeklilik yolunu açacak düzenlemeler ise tartışmaların ardından Ana Komisyon'a bırakıldı.

İnternet üzerinden içki satışı yasaklandı. İçki satanlara site kapatma cezası ve 100 bin liraya kadar para cezası getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber