Cezaevi tatbikatı gerçek sanılınca ortalık karıştı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Aralık 2010 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA E Tipi Kapalı Cezaevi yönetiminin kimseye haber vermeden yaptığı isyan tatbikatı gerçek sanılınca ortalık karıştı. Çok sayıda polisin sevk edildiği cezaevinde ziyarete gelen mahkum yakınları da tatbikatı gerçek sanınca gözyaşına boğuldu. Güvenlik güçlerini alarma geçiren olayın tatbikat olduğunun anlaşılmasıyla herkes rahat nefes alırken, mahkum yakınları ise yetkililere af çağrısında bulundu.

Eyyübiye Mahallesi'nde bulunan E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'ne sabah saatlerinde; görüş için gelen tutuklu ve hükümlü yakınları ile mahalle sakinleri, içeriye ambulans ve itfaiye araçlarının girdiğini görünce isyan çıktığını sandı. Bunun üzerine paniğe kapılanlar durumu telefonla polise bildirdi. İsyan ihbarı üzerine çok sayıda sivil ve resmi polis memuru zırhlı araçlar ile cezaevine gönderildi.

Bir anda cezaevinin önü güvenlik güçlerinde çembere alınırken, yapılan görüşmelerin ardından ise içeride rutin isyan tatbikatı yapıldığı anlaşıldı. Cezaevi yönetiminin güvenlik güçlerini bilgilendirmediği isyan tatbikatı, polis ile dışarıda bekleyen tutuklu ve hükümlü yakınlarına rahat nefes aldırdı. Tutuklu ve hükümlü yakınları ilk defa karşılaştıkları olay karşısında neye uğradıklarını şaşırdıklarını belirterek, "Cezaevi içinden gelen sesler bizi korkuttu. Cezaevinde kapasitesinin üstünde mahkum ve tutuklu var. Bazıları bu nedenle zaman zaman tepkilerini dile getiriyor. Sabah yaşanan hareketlilik ve bilgi alamıyor oluşumuz bizi isyan çıktığı düşüncesine yöneltti. Tatbikat olduğunu öğrenince hepimiz rahatladık" dedi. Öte yandan endişeli bekleyişlerinin ardından rahat nefes alan tutuklu ve hükümlü yakını bazı kadınlar ise toplu halde, "Artık cezaevlerinde olanlara af çıkarılsın" diyerek yetkililerde çağrıda bulundu.

İhbar üzerine cezaevi önüne gelen polisler ise, yaşananların tatbikat olduğunu telefonla amirlerine bilgi verdikten sonra bölgeden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber