Bakan Çelik'ten Teziç'e yanıt...

Haber Giriş : 23 Mart 2005 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in mevcut üniversitelerde eksiklikler bulunduğuna ilişkin açıklamalarına karşılık olarak, yeni üniversitelerin açılmalarının gerekliliğini savunarak mevcut üniversitelerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, gazetecilerin, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in açılması planlanan yeni üniversitelere karşı tepkisiyle ilgili sorularını cevaplandırdı. Mevcut üniversitelerin eksiklikleri bulunduğunu kaydeden Teziç'e, "Ben üniversitelerimizin hiçbir eksiliği yok demiyorum ki" karşılığını veren Çelik, mevcut üniversitelerin eksikliklerini gidermek için, "Büyük bir gayret içerisinde olduklarını" ifade etti.

Üniversitelerin bütçelerinde 2005 yılında yüksek bir artış olduğunu belirten Çelik, "2005 yılında Bakanlıklar'ın bütçeleri yüzde 10-15 oranında artarken, üniversitelerimizin bütçeleri ortalama olarak yüzde 41.5 olarak artırıldı. İktidara geldiğimizden beri YÖK'ün ve üniversitelerimizin ihtiyacını karşılamak üzere 14 bin 800 kadro tahsis ettik. Ayrıca mevcut araştırma görevlilerinin üniversitelerindeki kadrolarıyla ilişiği kesildikten sonra oralara yeni araştırma görevlisi alınması için ayrıca bir izin almalarına gerek olmayacak şekilde yeni düzenlemeler yaptık" dedi.

Çelik, yeni üniversitelerin var olan yapılarına yeni statü kazandırma yoluyla açılacağına vurgulayarak, şunları kaydetti;

"Bizim üniversite açmak istediğimiz illerde fakülteler var, onların kampusları var, öğretim üyeleri var, öğrencileri var ve yurtları var. Bunlar zaten eğitim öğretime devam ediyorlar. Biz bunların rektörlük birimlerini oluşturarak müstakil bütçelerinin olmasını sağlayacağız ve kendi ayakları üzerinde gelişimlerini sürdürmelerini temin edeceğiz."

Çelik, konuyu YÖK ve YÖK Başkanı ile müzakere edeceklerini de ifade ederken, "Sayın YÖK Başkanı bu konudaki fikrini söylemiştir, saygı duyuyorum" dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber