MGK'da, 3 yıldan fazla yardımcılık yapanlar uzmanlığa atanacak

Haber Giriş : 23 Mart 2005 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda eski Başbakan Necmettin Erbakan döneminde, 1996 yılı sonunda TBMM'ye sunulan ancak, kadük olduğu için sürekli olarak yenilenen ve MGK Yasası'na ek maddeler getirilmesini öngören yasa tasarısı ele alındı ve benimsendi. Tasarı önümüzdeki günlerde Plan Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak, ardından da Genel Kurul'da yasalaştırılacak.

TBMM Milli Savunma Komisyonu bugün toplandı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yerine MSB'de görevli bir albayın katıldığı toplantıda, tasarıda yer alan ve MGK'da görevlendirilecek "Milli Güvenlik Uzman ve Uzman Yardımcıları'nın görevlerinin gerektiriyorsa yabancı dil bilmeleri" şeklindeki düzenleme tartışıldı. MSB temsilcisinin de olumlu görüşüyle yabancı dil bilgisi zorunluluğu getirilirken, bilgi seviyesinin hazırlanacak yönetmelikle saptanması kuralı getirildi.

Halen MGK'da görevli olan MGK uzmanı 54 kişi ile 4 uzman yardımcısının kazanılmış haklarına dokunmayan tasarıyla, unvanlar "Milli Güvenlik Uzmanı" ve "Milli Güvenlik Uzman Yardımcısı" olarak değiştirildi. Ayrıca yasal düzenlemesi yapılmadığı için uzun süredir çalışan uzman yardımcılarına da ilerleme imkanı getirilirken, 3 yıldan fazla süredir uzman yardımcılığı yapanlar uzmanlığa geçirilecek.

Bu arada yine MGK'nın desteklediği önergelerle, 30 Temmuz 2003'te Uyum Yasaları kapsamında yapılan değişikliklerin oluşturduğu bazı idari sonuçlar için düzenleme yapıldı. Böylece, eskiden TSK personeli yasasına tabu olduğu için ayrı bir düzenleme gerekmeyen MGK Genel Sekreteri için Devlet Memurları Yasasına ek yapıldı. Bu sayede MGK Genel Sekreteri kadrosu da İstisnai Memurlar içerisine alınmış oldu.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber