Üniversitede kredili sistem başarıyı artırır

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Aralık 2010 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitime taze kan getirmeyi amaçlayan Yükseköğretim Kanunu'nun taslakları ortaya çıkmaya başladı.

Kanun taslağında bu değişme ek olarak üniversitelerden atılmayı kaldıran bir düzenleme de yapılıyor. Bu çerçevede, öğrenciler her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın, daha fazla harç ödeyerek öğrenimlerine devam edebilecekler. Yeni tasarıya göre öğrenciler üniversitelerden belirlenen ders kredilerini tamamlayarak mezun olabilecek. Ders kredileri de, YÖK tarafından ilgili programın yer aldığı diploma düzeyi ve alan için ?Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi'ne göre belirlenen kredi aralığı ve öğrencilerin çalışma saati göz önünde tutularak üniversitelerin senatoları tarafından tespit edilecek.

ÖZERKLİK İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

Kredili geçme sisteminin her zaman öğrenci başarısını arttırdığını söyleyen eğitimciler ?Öncelikle ders kredilerinin öğrenci senatoları tarafından belirleniyor olması, üniversitelerin özerkliği açısından çok önemli bir gelişme?dedi. ? EBRU BARAN

Uzman uyarısı

Sistemin getirdiği olumlu tarafların yanı sıra sıkıntıların da olduğunu dile getiren uzmanlar, tekdüzeliğe dikkat çekti. Eğitimciler ?Burada tek tehlike eğitim sisteminin tekdüzeleşmesi olabilir. Çünkü sınav sorularını denetleyecek olan YÖK, bir süre sonra tüm üniversitelerde aynı tarz soruların sorulmasına yol açabilir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber