DES: 157 üniversite ülke için yetersiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2010 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, 157 üniversitenin Türkiye için yetersiz olduğunu söyledi.

Avcı yaptığı yazılı açıklamada, ''102'si devlet üniversitesi olmak üzere toplamda var olan 157 üniversitenin Türkiye için yetersiz olduğunu'' ileri sürerek, ''Mezunlarına hiçbir çıkış yolu tanımayacak, meslek kazandırmayacak, niteliksiz 'tabela üniversiteler' açmaya son verilerek, mevcut üniversitelerin eğitim kalitesinin yükseltilerek gençlere yeni iş sahaları açacak eğitim politikalarının geliştirilmesi gerekmektedir'' ifadesini kullandı.

İşsiz üniversite mezunu bir grubun sendikayı ziyaret ettiğini belirten Avcı, eğitimli gençlerin iş aradığını, işverenlerin ise çalışacak eleman bulamamaktan yakındığını bildirdi.

Avcı, açıklamasında şunları kaydetti:

''Yüz binlerce üniversite mezunu işsiz gencimiz var. Yalnızca 370 bin atanamayan öğretmen adayımız mevcut. Mezun olduktan sonra mesleğini icra edemeyecekse biz gençlerimizi neden eğitiyoruz, neden zaman, emek ve para harcıyoruz? Ancak süpermarketlerde kasiyer olarak iş bulabilen bu diplomalı işsizler ordusu, toplumsal çöküntünün tehlikeli işaretlerini vermektedir. Naylon üniversiteler açarak ülkeyi üniversite çöplüğüne çevirmek doğru değildir.

Üniversitelerimizin uluslararası kalitesinin yanında, bir meslek kazandırması da önemlidir. Elimizdeki mevcut üniversiteleri işletecek yeterli bilimsel kadrolar yetiştirmeliyiz. Türkiye'nin marka üniversiteleriyle eğitimde de cazibe merkezi olması sağlanmalıdır. Eleştirilecek husus üniversitelerimizin niteliği ve özerkliği noktasında olmalıdır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber