Özel hastane doktorlarının ücret isyanı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Aralık 2010 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇALIŞTIKLARI özel hastanelerin ücretlerini sistemli olarak geciktirdiklerini veya ödemeyerek istifaya zorladıklarını ileri süren bir grup doktor, Taksim'de yürüdü.

Sıraselviler'deki Universal Gruba'na bağlı Alman Hastanesi'nin önünde saat 14.00 sıralarında toplanan yaklaşık 50 doktor ?Hekim emeği, karşılıksız çek olmaz?, ?Herkese sağlık, hekime güvence? diye slogan attı. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

?Hekimlerin ücretleri ödenmiyorsa bu sağlık hizmetlerini olumsuz etkiler. Sorumluluğu başta hastane patronları olmak üzere, Sağlık Bakanlığı bürokratları ile siyasi iktidara aittir. Serbest piyasa, 'İstediğim zaman maaşı öderim, istediğim zaman fazla mesai öderim, istediğim zaman ödemem' şekline dönüşmüştür. Bugün simgesel olarak Alman Hastanesi önünde toplandık. Bu sorun sadece buraya özgü değil. Onlarca sağlık grubunda alışkanlık halini almıştır. İstanbul Tabip Odası, hekimin emeğini gasp ettirmemek, bütün sağlık çalışanlarının hakkını korumak üzere, bugünden itibaren, maaş ödemeyen her hastane ve tıp merkezi önünde tepkisini gösterecektir. Bu alışkanlık devam ederse hukuksal ve fiili olarak tepkimizi göstereceğimizi ilan ediyoruz. Hastalardan milyonlarca lira para kazanan, SGK'dan ödemelerini düzenli alan özel hastanelerde, hak kayıpları nedeniyle doktorlar sürekli değişmektedir. İçinde huzurlu doktorlar olmayan binalar, ancak göz boyayan otelcilik hizmeti vermektedir.?

Doktorlar daha sonra dövizlerini açarak, Taksim Meydanı'na yürüdü. Burada İstanbul Tabip Odası, Özel Hekimlik Komisyonu'ndan Dr. Pelin Taşkıran grup adına açıklama okudu. Açıklamada ?Kriz, maliyet, yatırım sorunları gibi gerçeğe dayalı olmayan gerekçelerle hekimlerin ücretlerini azaltan özel sağlık sektöründeki hastane sahipleri, yıllarca hekimin hak ettiği ücretlerini geç ödediler, ya da hiç ödemediler. İlk birkaç ay, ödenen ücret basit gerekçelerle ödenmemekte, ödemeler bir süre sonra, 4-10 aya kadar uzamaktadır. Bu sırada hekimin kendiliğinden, haklarını almadan işten ayrılması beklenmektedir. Bugün sistematik ücret gaspı uygulayan Universal Hastaneler Grubu, Hospitalium Hastaneler Grubu, Gelişim Hastanesi ve Medikal Park Grubu hastanelerini son kez uyarıyoruz. Diğer özel kurumlara bu yanlış uygulamayı örnek almamalarını tavsiye ediyoruz? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber