MSB'den emekli albaya paşa yanıtı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Aralık 2010 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Milliyet'in manşetten duyurduğu emekli albay T.Ç.'nin ?geniş imtiyazlara sahip olduğu gerekçesiyle generalleri TBMM'ye şikâyeti? konusunda gerekçeler açıkladı

YILMAZ Ankara

Orduevi, askeri gazinolar ve sosyal tesislerde general ve amirallere ayrı bölümler tahsis edilebildiğini dile getiren MSB, ?Ancak bu husus bir ayrımcılık değil, geleneklerimizde de yer alan makama hürmet anlayışından kaynaklanan bir uygulamadır? dedi. Askeri sosyal tesislerde kişiye özel bir uygulama bulunmadığını belirten MSB, ?Bu tür tesislerde çalışan personelin dikkatsizliğinden veya aşırı hassasiyetinden kaynaklanan birkaç istisnai olayın genele yayılması uygun bir değerlendirme değildir? ifadelerini kullandı. MSB, TSK içinde generallere ?paşa? hitabında bulunulması konusunda ise ?Mevzuatımızda yok, ancak geçmişten kalan alışkanlıkla halk içinde bu tabir bazen kullanılabilmektedir? değerlendirmesi yaptı. MSB, general ve amirallere ayrı sahil ve şejlong verilmesini ise ?güvenlik? gerekçesiyle açıkladı.

T.Ç. 13 Ağustos'ta TBMM Dilekçe Komisyonu'na yaptığı şikayet başvuruda, lojmandan, hastaneye kadar generallere büyük imtiyazlar tanındığını savunarak, ?Bu kadar imtiyazın doğru olmadığını düşünüyorum. Nihayet devlet memuruyuz. Özellikle ayrı sahil, şejlon, tuvalet ve berber ayrımı bir emekli albay olarak ağrıma gidiyor? demişti. T.Ç. başvurusunda generallere ?paşa? denilmesinden de rahatsızlık duyduğunu belirtmişti. TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman, T.Ç.'nin şikâyetini MSB'ye sordu. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Akman'a şu yanıtı gönderdi:

Paşa alışkanlıktan

?TSK'ya ait hiçbir mevzuatta ?paşa? ifadesi yer almamaktadır. Ayrıca personelin birbirine hitap tarzında bu ifadenin kullanılacağı da hiçbir mevzuatta bulunmamaktadır. Ggeçmişten kalan alışkanlıkla halk içinde bu tabir bazen kullanılabilmektedir.?

STATÜYE GÖRE YER

- Orduevi, askeri gazinolar ve sosyal tesisler; sunulan hizmetler açısından birbirinden farklı olmayacak şekilde subay ve astsubay statülerine göre ayrılmıştır. General ve amiral rutbelerinde bulunan personel de, subay stütüsünde olarak bu tesislerden istifa etmektedir.

- Kuvvet komutanları için eğitim merkezlerinde tahsis edilen konutların farklı yerde bulunması ve denizden farklı yerde istifade edilmesi güvenlik içindir. Birçok merkezde bu imkan da bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber