Sözleşmeli ebeye eş durumundan tayin kararı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2010 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, sendikanın Sivas'ın İmranlı ilçesinde ebe olarak görev yapan bir üyesinin Sivas merkezde görevli işçi eşinin yanına tayin talebinin reddedilmesi üzerine açılan davada mahkemenin tayin talebinin kabul edilmesi gerektiğine karar verdiği belirtildi.

Açıklamada, Türk Sağlık-Sen tarafından açılan davada mahkemece eşi işçi olan sözleşmeli memura eş durumundan il içi tayin hakkı tanındığı ifade edildi. Mahkeme kararında tayin talebi reddedilen ebenin, eşinin TCDD'ye bağlı TÜDEMSAŞ şirketinde kadrolu işçi olarak çalıştığının ve İmranlı ilçesinde çalışabileceği bir kadronun olmadığının belirtildiği aktarıldı. Açıklamada, ?Kararda, ayrıca idare tarafından davacının atanmak istendiği Sivas merkezde boş kadro bulunmadığına ilişkin bilgi ve belge sunulmadığından, atama işleminin reddedilmesinde hukuka uyarlılığın bulunmadığına dikkat çekildi. Tayin talebinin reddedilme işleminin iptaline karar verildi? denildi.

Türk Sağlık-Sen'in yazılı açıklamasında görüşlerine yer verilen Genel Başkan Önder Kahveci de yapılan anketlerde sözleşmeli personelin yüzde 84'ünün işi nedeniyle ailesinden ayrı yaşadığının ortaya çıktığını belirtti. Kahveci, kararı şöyle değerlendirdi:

?Ortada böyle bir trajedi varken, hukuki engel olmadığı halde il içi tayinlerinde bile engel çıkarılması kabul edilemezdir. Kazandığımız bu dava ile eşi kadrolu işçi olan sözleşmeli personelin il içi tayin hakkının yasal bir hak olduğunu kanıtlamış olduk. Hükümet, artık sözleşmelilerin sesini duymalı, tayinlerdeki tüm sınırlamaları kaldırmalı ve 300 bin sözleşmeli memurun tek beklentisi olan kadroya onları kavuşturmalıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber