Kenan Evren'in yargılanmasını isteyen savcı 'adalet' istiyor

Haber Giriş : 24 Mart 2005 02:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu günlerde memur disiplin affını görüşecek.Ancak, mevcut tasarı Hakim ve Savcıları affın dışında tutuyor.Daha önce de (1999 yılında) bir af kanunu çıkarılmış ve bu aftan hakim ve savcılar da istifade etmişti. Şimdi niye af kapsamı dışında bırakıldığını hiçbir hukukçu izah edemez.Yani herkes af edilebilir ama hakim ve savcı af edilemez mi demek istiyorlar? O zaman,daha önce niye af ettiniz diye sorulursa, hata etmişiz mi diyecekler? Peki, diğer memurları daha önce de af etmişlerdi şimdi onları tekrar af etmekle hata etmiş olmuyorlar mı?

Aslında iki yıl önce katıldığım bir toplantıda sayın Burhan Kuzu, gerekirse sizin için özel af çıkartırız diyerek, bana yapılanlar yüzünden kendisine yönelen eleştirileri geçiştirmek zorunda kalmıştı.Bu sözünde samimi olmadığı veya gücünün yetmediği bu kanun tasarısı ile ortaya çıkmış oldu.

Beni ve başıma gelenleri bilmeyenleri daha fazla merakta bırakmadan olayımı anlatacağım ve nasıl yardım istediğimi belirteceğim.Sıkılmadan sonuna kadar okursanız memnun olurum:

Ben, 2000 yılına kadar Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapıyordum. Daha önce avukat iken, adaletin yeterince yerine gelmediğini gördüğümden ve avukat olarak da bunu önlemeye pek gücüm yetmediğinden 12 yıl avukatlıktan sonra savcılığa geçtim. Halbuki iyi bir işim ve gelirim vardı. Babam varlıklı idi. Politik olarak da bir partinin önde gelen kişilerinden idim. İnanmayanlar Denizli'de 1988 yılından önce avukatlığa başlamış olanlardan bunun doğruluk payını öğrenebilir.

Savcılığa geçince de kendi çapımda bir şeyler yaparak adaleti yerine getirmeye çalıştım. Ama asıl bahsetmek istediğim olay, darbecilerin yargılanması için iddianame tanzim etmem sebebiyle MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMEMDİR.

28 Mart 2000 tarihinde, Adana Cumhuriyet Savcısı iken, 1982 darbesini yapan Kenan Evren'in yargılanması için iddianame tanzim ettim. Bu iddianamem işleme bile konulmadı ve şikayet dilekçesi kabul edilip TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ.BANA İSE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN CEZA VERİLDİ VE MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİM.

İddianame tanzim etmek savcının görevidir. İddianame tanzim eden değil, iddianame tanzim edilmesi gerektiği halde etmeyenler görevini kötüye kullanmış olur. Hele, işleme bile konmayan bir iddianame dolayısıyla, görevin nasıl kötüye kullanıldığını anlayabilmiş değilim.Sizlerin de anlayamadığınızı zannediyorum.

Ama,bu konuları tekrar gündeme getirmek istemiyorum.Bu olayın teferruatını merak edenler, www.demokrasimeydani.8k.com adresindeki siteden gerisini okuyabilirler.

Benim asıl istediğim, darbecilerin yargılanmasını istedi diye meslekten ihraç edilmiş bir kişinin, HİÇ OLMAZSA AVUKATLIK YAPABİLMESİ İÇİN, TBMM'ye ve milletvekillerine, kanun tasarısında değişiklik yapılması yönünde e- mail, telgraf, faks göndermeniz, gazetelere, köşe yazarlarına, hukukçulara, bilim adamlarına da keza ayni şekilde mail, telgraf, faks, mektup göndermeniz gerekirse sivil toplum kuruluşlarıyla temasa geçerek bununla ilgili toplantı,konferans vb.şeyler tertipleyerek bana yardımcı olmanızdır. Gönderdiğiniz e- mailler ve diğerleri o kadar çok olmalı ki, posta kutuları da, kafaları da, kulakları da bu mevzuuyla dolsun. BU MÜMKÜNDÜR VE BÜTÜN BATI ÜLKELERİNDE BÖYLE OLMAKTADIR.

Bunu sizlerden istiyebiliyorum;çünkü ALNIM AÇIK...Ne rüşvet yedim,ne suistimal yaptım. Görevimi kötüye kullanmadım. TAM TERSİNE, GÖREVİMİ YAPTIM.Çünkü darbeciler suç işlemişlerdir ve yargılanmaları gerekirdi. Halen de yargılanabilirler. Bunun nasıl olabileceğini sitemden okuyabilirsiniz. Ama ondan önce, benim tekrar mesleğime dönmem konusunda bana yardımcı olun. Çünkü meslekten ihraç edildiğim için avukatlık yapamıyorum; görevi kötüye kullanmaktan ceza aldığım için, sabıkalı durumdayım ve utancımdam kimseden iş isteyemiyorum. HALBUKİ BEN UTANILACAK BİR ŞEY YAPMADIM.BENİ BOYNU BÜKÜK GEZDİRMEYİN.

Bir kanun kaçağının arabasıyla Yargıtay ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerine rüşvet vermek için Ankara'ya giderken kaza yapan savcı bile açığa alınmazken, ben OLMAYAN BİR İDDANAMEDEN DOLAYI ÜÇ YIL AÇIĞA ALINDIM VE İHRAÇ EDİLDİĞİMİ ÖĞRENİNCE, MECBUREN EMEKLİLİĞİMİ İSTEMEK ZORUNDA KALDIM.

Bu gün memleketimizde, silahlı banka soygununa katılan kişiler bile avukatlık yapabilmektedir.Benim avukatlık yapmamın bu kişilerin avukatlık yapmasından daha sakıncalı olduğunu düşünüyorsanız veya bana ne diyorsanız, bana yardımcı olmayabilirsiniz.

Yardımcı olsanız da olmasanız da hepinize teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.

Zoraki emekli olan savcı

NOT:Eğer bana yardımcı olmayı düşünüyorsanız,bu mektubumu olabildiğince kişiye de ulaştırmaya çalışırsanız sevinirim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber