Eczacılar Odası: Medula çalışmıyor, vatandaşa ilaç veremiyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2010 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADEM ELİTOK

Bursa Eczacılar Odası, eczacıların kullandığı Medula sisteminin çalışmaması nedeniyle 2 gündür vatandaşların ilaç almakta büyük zorluk yaşadıklarını bildirdi.

Eczacılar Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, son iki gündür Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet gösteren eczacıların Medula sisteminin çalışmadığına ilişkin şikayetlerinin kendilerine ulaştığına dikkat çekildi.

Eczacıların kimseyi ilaçsız bırakmamak için gayret gösterdiğine işaret edilen açıklamada, "Eczacılar hastaların haklı serzenişlerinin tek muhatabı olmak durumunda kalmaktadır. Reçete onay sistemi çalışmadığı ya da çok yavaş çalıştığı için hastalarımız saatlerce eczanelerde beklemekte. Meslektaşlarımız sabahlara kadar reçete girişi yapmaya çalışmakta. Biliyoruz ki bu durumda bile, kurum yetkililerince günlük reçete giriş sayısı açıklanacak, meslektaşlarımızın ve hastalarının yaşadığı sorunların üstü örtülmeye çalışılacaktır. Ancak söylediklerimizin gerçekliğini anlamak için Türkiye'nin herhangi bir yerindeki herhangi bir eczaneyi ziyaret etmek yeterlidir. Eczacılar mesai saatleri dışında çalışarak sorunu aşmaya çalışmakta. Örneğin, geçen ay 3 gün süreyle, reçete onay işlemlerinin yüzde 60'ı mesai saatleri dışında gerçekleştirilmiştir. Yani eczanelere gelen her 10 hastanın 6'sı ilaçlarını ancak ertesi gün alabilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Eczacıların sağlığın ertelenemeyeceği bilinci ve duyarlılığı ile görev yaptığına vurgu yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Eczanelerimizde yaşanan sorunun gerçekliği ve yakıcılığı karşısında, bu kronik soruna ilişkin yüzeysel ve geçici değil, kalıcı çözüm üretilmesi talebimizi tekrar ediyoruz. Bizler hastalarımızın zamanında ilaca ulaşması için çabalıyoruz ancak aynı zamanda, gece yarıları sistemin çalıştığı anı kollamak istemiyoruz. Onurlu çalışma koşulları talep ediyoruz. Bu nedenle reçete sayısı üzerinden yeni bir polemik üretilmesi için değil, soruna acilen bir çözüm bulunması için yetkililere sesleniyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber