Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2010 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde beklenen yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve Gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Hatay, K.Maraş, Alanya ve Anamur çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Ankara ve Karaman çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, yer yer kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Malatya çevreleri yağmurlu geçecek. Yağışların, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Salı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber