İzmir'in 4. devlet üniversitesi Çiğli'de kurulacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2010 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin Çiğli ilçesinde kurulması için çalışma başlatıldı. Kısa bir süre önce Özelleştirme İdaresi'ne devredilen ve 80 bin metrekare kapalı alanı bulunan TEKEL binası için mühendisler inceleme yapacak. Üniversiteye çevrilmesinde bir sakınca görülmezse, binanın devri için resmen talepte bulunulacak.

Konu hakkında Cihan Haber Ajansı'na bilgi veren Katip Çelebi Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, restorasyon çalışmalarının erken bitmesi halinde 2011-2012 döneminde öğrenci almayı planladıklarını söyledi. İlk etapta tıp, diş ve sağlık bilimleri fakülteleri kuracaklarını belirten Rektör Akhan, akademisyenlerinse Atatürk Eğitim ve Araştırma başta olmak üzere çeşitli hastanelerde de görev yapabileceğini söyledi. Daha sonra da İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB)'ne yönelik faaliyet gösterecek fakülteleri hayata geçireceklerini belirten Akhan, bunların sanayiyle işbirliğine gideceğini ve ilerleyen dönemlerde teknopark kurarak proje üreteceğini kaydetti.

Çalışmalar hakkında görüşlerini aktaran Prof. Dr. Akhan, "Üniversitenin yerleşim alanı için İzmir'in kuzey aksını düşünüyoruz. Menemen ve Koyundere'den teklifler var. Çiğli'deki TEKEL binası var; 80 bin metrekare kapalı alana sahip ve Özelleştirme İdaresi tarafından satışa sunuldu. Bir kamu kuruluşuna devri konusunda problem yok. Orası olursa hızlı bir şekilde, binaları yıkmadan içinin restorasyonunu yapmayı planlıyoruz. O takdirde 2011-2012 döneminde öğrenci almayı hedefledik. Bunun çok zor olduğunu biliyoruz ama imkânsız değil." dedi.

Dünya çapında bir üniversite olmasını amaçladıklarını belirten Rektör Galip Akhan, "Üç sene önce çalışmalara başladığımızda, Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak planlıyorduk. Siyasi irade ise genel üniversite olmasını arzu etti. Bunun birçok faydası var. İlk etapta sağlık bilimlerinde öncü olacağız. İlk açacağımız fakülteler tıp, diş ve sağlık bilimleri olacak. Bunun sebebi de Türkiye'nin sağlıkta insan gücüne çok büyük ihtiyacı olması. Sağlık Bakanlığı, her zaman için destek vereceklerini bildirdi. Üniversite, birkaç yılda adını duyuracak hale gelecektir." şeklinde konuştu.

Çalışmalarının bunlarla sınırlı kalmayacağını ifade eden Akhan, İAOSB'ye yönelik fakülteler de açmayı hedeflediklerini, akabinde teknopark kurarak bilgiye dayalı projeler üreteceklerini söyledi. Bu sayede kısa sürede hem sağlık hem de sanayi alanlarında çok büyük mesafeler kat etmeyi planladıklarını anlatan Prof. Dr. Akhan, İzmirlilerin dördüncü devlet üniversitelerine sahip çıkmasını istedi: "Sanayicisinden entelektüeline kadar bu üniversiteye her kesimin sahip çıkmasını istiyorum. İnşallah İzmir'e büyük bir ivme katacaktır."

Kuruluş aşamasında olmalarına rağmen akademik personel taleplerini değerlendirdiklerini vurgulayan Akhan, kendisinin rektör olarak atanmasını ise bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalara bağladı. Başta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde kurulma aşamasından itibaren 10 yıl görev yapmasını gösteren Galip Akhan, yanı sıra Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni 7,5 yılda ulaştırdıkları noktaya dikkat çekti. Kazandığı para ve yaptığı iş itibariyle hastanenin 1 numara olduğunu ve Türkiye genelinde zirveye çıktığını söyleyen Akhan, "Yaptığım işler, herkes tarafından takdir edilmektedir. Emeklerimizin karşılığı olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber