Milletvekilinin de sahtesi çıktı

Haber Giriş : 25 Mart 2005 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de sahtekarlık yaparak para kazanan veya iş yaptıranlar sınır tanımıyor. İnsan sağlığını tehdit eden sahte rakı, bal ve gıda ürünlerinden sonra şimdi de ?sahte milletvekilleri? türedi. Kendisini milletvekili olarak tanıtan bazı uyanıkların bürokratları arayarak iş takibi yaptıkları tespit edildi.

?Sayın vekilim sizinle görüşecek? diye sekreteri rolündeki kişi aracılığı ile devletin üst düzey bürokratlarını arayan sahte vekiller, tayin, terfi ve ihale takibi yapıyor. Sahte vekiller iş yaptırabilme umudu ile iktidardaki AK Partililerin isimlerini kullanıyor.

Milletvekillerine göre bu işin planlaması daha çok bürolarda yapılıyor. Bürokrasi ile işi olan sekreteri aracılığı ile ilgili makamı arıyor. Sahteciliği yaşayan isimlerden biri Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda.

Müsteşarlardan biri, Seyda'yı telefonla arayarak, ?Sayın vekilim talebiniz yerine getirildi.? der. Şaşıran Seyda, ?Hangi talep?? diye sorar. Sekreteri ve danışmanı ile birlikte araştırma yapan Seyda, müsteşarı arayarak kendisinin bir talebi olmadığını, isminin kullanıldığını anlatır. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol'ün de başına benzer bir olay gelir. Sekreteri aracılığı ile arattığı genel müdüre kendisini ?ben Zülfikar İzol? diye tanıtan kişi, tecrübeli bürokratın şüphelenmesine neden olur. Gerekli bilgileri aldıktan sonra ?Sizi arayacağım? diyen genel müdür, daha sonra Meclis'teki makamından İzol'ü arar. Şaşıran İzol, ?Sizi arayanı makama davet edin. Ben de aynı saatte orada olacağım.? teklifinde bulunur. Belirlenen saatte genel müdürün makamına AK Partili İzol gider; fakat ?sahte milletvekili? randevusuna gelmez. AK Parti Kütahya Milletvekili Abdullah Cantimur'a göre bu işin planlaması daha çok bürolarda yapılıyor. Bürokrasi ile olan işini kısa yoldan çözmek ve haksız kazanç sağlamak isteyenler, sekreteri aracılığı ile ilgili makamı arıyor. Kendisini milletvekili diye tanıtarak talebini iletiyor ve dikkat çekmemek için cep telefonu aracılığıyla gelişmeleri takip ediyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber