İnternet kullanan kişi ve kuruluşlar, daha etkin iletişim ve çalışma ortamı oluşturabilmek için dernek kurdu.

Haber Giriş : 31 Temmuz 2003 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternet kullanan kişi ve kuruluşlar, daha etkin iletişim ve çalışma ortamı oluşturabilmek için dernek kurdu.

İnternet kullanıcılarını bireysel ve kurumsal platformlarda bir araya getirmek ve sorunlara çözümler üretmek amacıyla kurulan İnternet Kullanıcıları Derneği, "www.tikd.org" adresinden yayın hayatına başladı.

Üstündag Cad. Üstündag Ap. No:9/1 Altıntepe Bostancı/Istanbul adresinde faaliyetlerine başlayan derneğin internet aracılıyla yolladığı tüzüğünü ise şöyle:

Dernek aşağıda sıralanan amaçları gerçekleştirmek için, internet erişim hizmetini kullanan kişileri bir araya getirir:
1- Internet erişim hizmetini kullanarak internet e giren kişileri, kuruluş ve kuruluş temsilcilerini dernek çatısı altında toplayarak üyeler arasında etkin bir iletişim ve çalışma ortamı sağlamak.
2- Internet kullanıcılarında ki gelişmeleri izlemek ve duyurulmasını sağlamak.
3- Derneğin daha verimli kullanılabilmesi için kullanıcılar arasında bilgi alışverişi sağlamak, derneğin bilgi birikimini bu bağlamda üyelerinin kullanımına sunmak.
4- Internet ve bilgisayarlarla ilgili her türlü araç gereçleri incelemek ve üyeleri bilinçlendirerek temininde yardımcı olmak.
5- Internet erişim teknolojisinin ve üretiminin geliştirilmesi için temelli çözümler üretmek.
6- Internet erişimi konusunda ekonomi sağlamak, bu konuda tekel oluşmasını engellemek.
7- Dernek üyelerinin internet kullanımı ve imkanları açısından haklarının korunması, aranması, bu konularda gerektiği zaman üyelerden yana olarak mahkemelerde davalar açmak.
8- Toplu e-mail yollama yolu ile Türkiye Telekomünikasyon olanaklarının boş yere harcanmasına engel olmak.
9- Lisanslı yazılım felsefesinin Türkiye'de tanıtılmasını ve yaygınlaştırılmasını sağlamak. Lisanssız yazılım kullanan kişi ya da kuruluşları tespit edip durumu yetkili emniyet birimlerine bildirmek ve bu konuda emniyet birimlerine derneğin tüm bilgi birikimi ile yardımcı olmak.
10-Lisanslı yazılım ile ilgili tanıtım ve eğitim faaliyetlerinde bulunmak. Her türlü araştırma ve çalışmaya destek vermek.
11-Üyeler arasında etkin iletişimi sağlamak için gerekli dergi, mecmua, broşür, el ilanı gibi yayınları muhtelif ortamlarda oluşturmak.
12-Üyelerin sorunlarına çözüm bulunması ve dernek tanıtımı amacıyla ulusal ve uluslar arası düzeyde seminer, sergi, kurs, konferans, sempozyum vb. toplantılar düzenlemek, başka kişi ve kuruluşlar tarafından düzenlenmiş olanlarına temsilcileri aracılığı ile katılmak.
13-Internet ile ilgili her türlü araştırma, çalışma yapmak, destek vermek, yazılım ve donanım olanakları sağlamak. Bu alanda teşvik amacıyla yarışmalar düzenlemek. Burs, ödül vb. çeşitli maddi kaynaklar sağlamak.
14-Amaçlarını gerçekleştirmek için ulusal ve uluslararası kuruluşlarla bilgi alışverişinde bulunmak, üye olmak, çalışmalara katılmak.
15-Üyeleri arasında teknik, sosyal ve kültürel etkinlere ortam sağlamak, ön ayak olmak.
16-Türk toplumunun örf, adet ve geleneklerine aykırı olan her türlü intermet sitesinin veya internet üzerinden yapılan duyurunun önüne geçmek, engellemek, tespit etmek gerektiği zaman bu konuda emniyet birimleri ile işbirliği yapmak.
17-Türkiye Cumhuriyeti bütünlüğü ve bağımsızlığına, resmi makamlarına, Atatürk ilkelerine ve şahsına olumsuz yada rencide edecek yayın yada duyuru yapan web sitelerini veya duyuruları, sahiplerini teknoloji kullanarak tespit etmek, engellemek ve bu bilgileri emniyet birimleri ile paylaşmak.
18-Kredi kartı yolsuzluklarının engellenmesi amacıyla güvenli sunucular oluşturmak, çalışan sunucuların güvenliklerini denetlemek, uyarmak, gerekirse güvenliklerini sağlamak. Dernek uyarılarının dikkate alınmadığı durumlarda sunucu üzerinde barınan web site sahiplerine haber vermek, gerekirse emniyet birimlerine ihbarda bulunmak.
19-Hiçbir maliye kaydı yaptırmadan, sadece internet üzerinde ki sitelerinden ticaret yaparak ülkemizin vergi zararına uğramasına yol açan kişilerin tespit edilmesi ve yetkili makamlara haber verilmesi.
20-Hiçbir kaydı ve resmi bir müracaatı bulunmayan, sadece internet siteleri ile kendilerini bir dernek, birlik, vakıf ilan etmiş kişi yada kişileri tespit etmek, uyarmak, resmi makamlara bildirmek.

internethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber