İşsiz gençlerin çoğu iş beğenmiyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ocak 2011 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk sanayisinin başkenti konumunda olan Kocaeli'nde 2010 yılı içersinde Kocaeli İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR)'a başvuruda bulunan 28 bin 442 kişiden 7 binine iş bulundu. İŞKUR Müdürü Öztekin Kaşukci, işsiz gençlerin çoğunun verilen rakamları ve işin niteliğini beğenmediği için önüne çıkan fırsatları değerlendirmediklerini söyledi.Bünyesinde demir çelik, kimya, petrol, otomotiv ve lastik sektörü olmak üzere 400'ün üzerinde büyük ölçekli sanayi kuruluşunu barındıran Kocaeli bu özelliği nedeniyle de yoğun göç alan kentlerden biri. Bir bölümü de global krizin yansıması olarak işten çıkarılanlar olmak üzere son 3 yılda işsiz oranı artan Kocaeli'de 2009 yılında İş ve İşçi Bulma Kurumu'na 43 bin 800 kişi başvuru yaptı. Kurum aracılığıyla o yıl bunlardan 3 bin 974'sine iş bulundu. Aynı yıl içersinde de işsizlik sigortası kapsamında 20 bin 124 kişiye de işsizlik parası ödendi. 2010 yılında ise 28 bin 442 kişi iş başvurusunda bulunurken yine kurum aracılığıyla 7 bin kişi iş sahibi oldu. 14 bin 500 kişiye de işsizlik parası ödendi.

GENÇLER İŞ BEĞENMİYOR

Kocaeli'nde işsizlik oranında 2009-2010 yılları arasında yüzde 70 düşüş olduğunu söyleyen İŞKUR Kocaeli Müdürü Öztekin Kaşukci, sanayi kenti Kocaeli'nde iş olduğunu fakat gençlerin çoğunun iş beğenmediğini söyledi. İş arayan herkesin büyük işletmelerde çalışmak istediğini söyleyen Kaşukci, "Kocaeli'nde çok ciddi maaş veren fabrikaların yanı sıra orta ve küçük ölçekli sanayi kuruluşları var. Bir kısım işsiz vatandaşlarımız iş bulmalarına rağmen rakamları düşük bularak iş beğenmiyor. İş arayanların hepsi büyük işletmelere gitmek istiyor." dedi.

İŞE BİRYERDEN BAŞLAYIN

Özellikle işe ilk başvuru yapacakların ücret kavramını ikinci planda bırakmaları gerektiğini söyleyen Kaşukci, "Kurum olarak biz işsiz vatandaşlarımıza biryerden başlayarak kendilerini uzmanlaştırıp daha iyi şartlarda daha büyük fabrikalara girme şansı bulacaklarını söylüyoruz. İlk işe girerken ücret kavramını ikinci planda tutmaları gerekiyor. " dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber