İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2010 KPSS'de, en başarılı üniversiteler robotu

ÖSYM, 2010 KPSS Lisans kitapçığını geçtiğimiz hafta yayımladı. Bu kitapçıklar, test ve bölüm bazında en başarılı üniversiteleri göstermektedir. Memurlar.net olarak son 8 yılın tüm verilerini, oluşturduğumuz bir robot aracılığı ile ziyaretçilerin kullanımına sunuyoruz. Sadece bu yılın verilerinin değil, daha önceki yılların da verilerinin olması, bir üniversitenin başarısının tesadüfi olup olmadığını göstermesi açısından çok anlamlıdır. 2010 yılı verilerine göre, örneğin Maliye, Kamu Yönetimi, Genel Kültür, Genel Yetenek gibi testlerde, kamu yönetimi bölümleri içinde en başarılı üniversite Ankara Üniversitesidir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ocak 2011 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yine örneğin Eğitim Bilimleri testinde en başarılı sınıf öğretmenliği bölümü Ege Üniversitesinindir. Ege Üniversitesinin sınıf öğretmenliği bölümü 2009 yılında 2. idi. 2010 yılında 1. olmuştur.

Eğitim Bilimleri testinde, Matematik öğretmenliği bölümleri arasında en başarılı üniversite ise Dokuz Eylül Üniversitesidir. Dokuz Eeylül Üniversitesinin Matematik öğretmenliği bölümü son yıldır birincidir.

Diğer bölümler için sorgulamayı http://www.memurlar.net/basari.aspx adresinden yapabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber