Yıl sonuna kadar internetten bağımsız okul kalmayacak

Haber Giriş : 25 Mart 2005 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Artık kara tahta, tebeşir ve sıralardan oluşan eğitim sistemi tarihe karıştı" dedi. Geçen yıl okullara 86 bin bilgisayar gönderildiğini söyleyen Çelik, "Yıl sonuna kadar internet bağlantısız okul kalmayacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, artık kara tahta, tebeşir ve sıralardan oluşan eğitim sisteminin tarihe karıştığını söyledi.

Bakan Çelik, Niğde'nin Bor İlçesi'nde yapımı tamamlanan Atatürk Lisesi ile Özel İdare Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nu hizmete açtı. Çelik, törende yaptığı konuşmada, belki Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, 18 genel müdürle birlikte Niğde'ye geldiklerini, buradaki eğitim sistemini "check-up"tan geçirmek için çalışma başlattıklarını belirtti.

İktidara geldiklerinde vaadettiklerini gerçekleştirmeye başladıklarını kaydeden Bakan Çelik, teknolojinin gereği olarak okulları altyapısı tamamlanmış olarak hizmete açtıklarını ifade etti. Çelik, şunları söyledi:

"Türkiye'de ilk defa 83 milyon ders kitabı dağıttık. 2 yıldır bu uygulamamızı, tüm eleştirilere rağmen sıfır hatayla sürdürüyoruz. Artık kara tahta, tebeşir ve sıralardan oluşan eğitim sistemi sona erdi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber