SDÜ, belediyeye danışmanlık hizmeti verecek

Haber Giriş : 25 Mart 2005 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Isparta Belediyesi arasında, bilgi sistemi çalışmalarında işbirliği ve danışmanlık hizmeti verilmesini öngören protokol imzalandı.

Protokole SDÜ adına Rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Isparta Belediyesi adına ise Başkan Hasan Balaman imza attı. Protokol çerçevesinde SDÜ Uzaktan Algılama Araştırma ve Uygulama Merkezi, Isparta Belediyesi bünyesinde oluşturulacak "Kent Bilgi Sistemi" ile daha sonra e-devlet faaliyetleri çerçevesinde oluşturulacak "İl Bilgi Sistemi" çalışmalarında belediyenin ihtiyaç duyacağı alanlarda danışmanlık hizmeti verecek. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, üniversite olarak tüm imkanlarını bölgede yapılacak çalışmalara sunduklarını ve desteklediklerini belirterek, "Belediyemiz tarafından oluşturulacak il bilgi sistemi çalışmaları için bizden danışmanlık hizmeti istendi. Bizde Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezimiz'in değerli bilim adamlarına bu konuyu ileterek, mevcut protokolü imzaladık" diye konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Balaman ise belediye olarak bilimsel danışmanlık ve diğer konularda üniversiteden her zaman destek gördüklerini kaydederek, Rektör Baydar'ın şahsında tüm SDÜ'ye teşekkür etti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber