Antalya'nın Kale İlçesi'nin adı Demre oldu

Haber Giriş : 26 Mart 2005 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Kale İlçesi'nin adı, CHP ve AK Parti Antalya milletvekillerinin verdiği yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi sonucu Demre olarak değiştirildi.

Kale adının TBMM'de Demre olarak değiştirilmesi ilçe halkı tarafından sevinçle karşılandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kaymakam Mustafa Masatlı, "İlçemiz 4 Temmuz 1987 yılında ilçe oldu. İlçe olmasıyla Kale adını aldı. O tarihten bu yana ilçemiz Kale adıyla bu günlere geldi. Ancak ülkemizde birden fazla Kale adında ilçe olması değişik kargaşalara neden oluyordu. Bu da ilçe halkını sıkıntıya sokuyordu. Antalya milletvekillerimiz Kale adının tekrar Demre olarak değiştirilmesi için TBMM'ye önerge sundu. Ben ve ilçe halkım bu değişiklikten dolayı mutluluk duyduk. İlçemizin tekrar Demre adını almasında başta Antalya milletvekilleri olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Topçu da, "TBMM'de alınan bu karar resmi yazışmalarda yaşanan tüm sıkıntıların ardından özlemle beklediğimiz bir karardı. Ülkemizde ve dünyanın hiçbir yerinde başka Demre yok. İlçemizin adının değişmesiyle uluslararası arenada tanınması kolaylaştı. Resmi yazışmalarda yaşanan sıkıntılar da sona erdi. İlçemizin yeni adı için Pazartesi günü bir tören düzenleyeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Demre İlçe Başkanı Veli Sertbaş ise, "İlçemizin adının yeniden Demre olacağı konusunda söz vermiştik. Sözümüzü tuttuk. İlçemize hayırlı olsun. Sorunun takipçisi olduk. Milletvekillerimize sürekli hatırlattık. Konuyu gündemde tutmayı başardık. İlçemizin adının yeniden Demre olmasını sağladık. Başta AK Parti Antalya milletvekilleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber