12 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı için KPSS Robotu, Yayında!

Sağlık Bakanlığı, 12 bine yakın sözleşmeli sağlık personeli alacak. Buna ilişkin kılavuz dün yayınlandı. Memurlar.net olarak, kılavuzun robota dönüştürülmüş halini yayınlıyoruz. Memurlar.net ziyaretçileri, KPSS Robotunu kullanarak, tercihlerini daha sağlıklı yapabilecek, her bir kadro için aranan nitelikleri tek bir pencereden görebilecektir. Tercih işlemleri, 17 Ocak 2011 tarihine kadar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapılabilecektir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ocak 2011 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı üyeler yanlış anladığı için şu husus belirtmek istiyoruz. Şuan yayınlanan kılavuz, Sağlık Bakanlığının sözleşmeli personel alımına ilişkindir. Diğer kamu kurumlarının memur alımları, 24 Ocak'ta ilan edilecek kılavuzda yer alacaktır. Dolaysıyla sağlık personeli dışındaki adayların, 24 Ocak'ta yayımlanacak olan, 6 bin 500 kişilik kılavuzu beklemeleri gerekmektedir.

13 bin sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin KPSS Robotu için http://www.memurlar.net/kpss_2011_3.aspx adresini kullanabilirsiniz. Bu sayfada, öğrenim düzeyi, mezun olunan bölüm ve unvanı seçerek tek tek sorgulama yapabilirsiniz.

Kılavuzdaki kadroların 4.636'sı lise, 3.786'sı önlisans ve 3.753'ü lisans düzeyindedir. Toplam 12 bin 175 sözleşmeli pozisyon yer almaktadır.

Kadrolarda Merkezi Bütçe ve Döner Sermaye olmak üzere ikili bir ayrım bulunmaktadır. Bu ayrımın adayları ilgilendiren bir yönü bulunmamaktadır. Her iki durumda da, alınacak personelin tabi olacağı mevzuat 4/B'li personelin kanunu sayılan 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı olacaktır. Bir çok hastane yeterli döner sermayeye sahip olduğu için, döner sermaye gelirindeki azalmaya bağlı olarak maaşların ödenememesi gibi bir durumun oluşması küçük bir ihtimaldir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber